Virágzó vidékünk

Nyáron nyit a világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkja Magyarországon

RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr / Facebook
RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr / Facebook

Már a nyár elején megnyitják a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt, ahol összesen 21 medence kap helyet, írja a termalonline.hu.

A győri fürdőkomplexum átadása az idei év legjelentősebb fürdős újdonságának számít: több mint 23 milliárd forint értékű beruházásról van szó, amelyhez még csak hasonló volumenű fürdőfejlesztést sem valósítottak meg idehaza.

A vendégek a tanítási szünet kezdetétől egyből birtokba vehetik a vadonatúj létesítményt, ugyanis június 17-én fogják megnyitni.

A vízi élménypark számos kuriózumot ígér, a 32 méteres szódásszifon-csúszda a jelképe lesz, de kihasználva a terület adottságait, panorámamedencékből lehet majd csodálni Győr gyönyörű belvárosát.

Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa korábban arról beszélt, ez lesz a világ első, 7 tengeri csillagos vízi élményparkja. Mint mondta, ezt ő találta ki, de van mögöttes tartalma.

Minden szálloda, étterem a létesítéskor kap egy besorolást, ami azonban az idő folyamán rendre megkopik. A „tengeri csillagnál” ez nem lehetséges, ezt az új minősítést minden évben felül fogjuk vizsgálni. Meg kell felelni a kritériumoknak mind építészetileg, mind pedig a tisztaság, a vendégfogadás, a gasztronómia, a gyógyászat területén

– nyilatkozta korábban a gyorplusz.hu-nak.

Úgy folytatta, a dubaji világkiállításon a világ első, hét csillagos szállodája a Burdzs al-Arab mellett állt, és akkor jött a tengeri csillag ötlete is. A látszólagos játékosság mellett ez egy nagyon is komoly kritériumrendszer, amelynek magyar viszonylatban kétség nélkül megfelel a győri vízi élménypark, de szerinte világszinten is.

Közölte, ez lesz az első olyan fürdő, amely egységes koncepcióra – a tengeri csillagokra – épül. Amikor majd belép a vendég az ajtón, tengervízzel megtöltött akváriumot fog látni, amelyben ott várják az élő tengeri csillagok. Ha gyerekek plüssfigurát szeretnének, ilyeneket találnak. Az ételek fantázianeve szintén erre épül.

Kapcsolódó
Két magyar fürdő is bekerült az európai Top 7 közé
A téli hideg időben nincs jobb, mint a meleg, gyógyhatású vízben melegedni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik