Virágzó vidékünk

Megnyílt Budapest első mókus- és madárparkja

A Mókaliget ingyenesen látogatható.

Néhány hét alatt épült meg az apró liget, ahol mókusokat, illetve különböző madárfajokat figyelhetnek meg az odalátogatók.

Az újpesti Ugró Gyula utcában létesült Mókaliget március közepén nyílt meg – ez Budapest első mókus- és madárparkja.

Január végén egy mókusetetőnél történt rongálás indította el a folyamatot, melynek során megfogalmazódott az igény, hogy egy biztonságos parkot hozzanak létre a területen, ahol az újpesti és az agglomerációból érkező családok megfelelő körülmények között etethetik vagy csodálhatják az állatokat – közölte Bedő Kata, a IV. kerület alpolgármestere a Facebook-oldalán.

Büszkén jelentem be, hogy néhány hét alatt elkészült a Mókaliget, ami nem csak a kerület, hanem a főváros első mókus -és madárparkja is. Az apró liget új, fából készült etetőket és itatókat kapott, de rovarhoteleket és sün-házakat is helyeztünk ki, így a Farkaserdő apró lakói közül mindenki békés menedékre lelhet itt, évszaktól függetlenül. A gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi tér pedig lehetőséget ad, hogy egy kis eledelt helyezzünk ki az állatoknak vagy akár csak megfigyeljük őket, mindezt biztonságos, idilli környezetben

– írja posztjában.

A területen több tucat madárfaj megtalálható, ezek megismerésére információs táblát is kihelyeztek. Ezen QR-kódok szerepelnek, melyeknek beolvasása után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapjáról kaphatunk részletes információt a madarakról.

A Mókaliget látogatása ingyenes.

Kapcsolódó
Szerencsétlenséget hozhat húsvétkor a mókus
Sok babona kötődik a húsvéthoz, főképp a szerencséhez és a szerelemhez kapcsolódva.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik