Virágzó vidékünk

Rózsaszín virágfelhővé változott a bordányi barackos

Facebook / Dél-Alföld meteorológia
Facebook / Dél-Alföld meteorológia
Mesés látványt nyújtanak a gyümölcsfák.

Az utóbbi napokban országszerte “dübörög” a vérszilva-szezon, a virágzó fák látványa a természetfotósok egyik kedvenc témája lett.

A közelmúltban bemutattunk egy szegedi fiatalembert, aki rendszeres időjárás előrejelzésekkel segíti követőit.

Facebook / Dél-Alföld meteorológia

Amikor Bodrogi Attila kémleli az égieket, vagy egy izgalmas helyszínen jár, szívesen bemutatja látványos fotókon és kisfilmen is tapasztalatait.

A napokban a természetjáró újabb izgalmas felvétellel rukkolt elő, egy megkapó szépségű bordányi gyümölcsösből tudósított.

Galéria
Facebook / Dél-Alföld meteorológia

Az amatőr időjós meseszép fotósorozatot és egy kisfilmet is készített a rózsaszín virágfelhőben úszó alföldi barackosról.

Egy ismerős egyik pazar fotóját láttam, innen jött az ötlet, tőle tudtam meg, merrefelé készült a felvétel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy legtöbb helyen ezek a gyümölcsösök be vannak kerítve, nem lehet csak úgy bárhová bemenni. Szerencsémre itt nem volt kerítés

– mesélte Bodrogi Attila a Sokszínű vidéknek.

A jó szemű időjóstól azt is megtudtuk, hogy a homokhátságon kevés a meteorológiai állomás. A hobbifotós szerint nagyjából mínusz 3-4 fok lehetett hajnalban, de a homokos talaj felett ennél még hidegebb is előfordulhat. Attila hozzátette, derült ég és szélcsend esetén itt is jobban le szokott hűlni a levegő.

Bordány a dél alföldi homokhátság szíve, a környékén élő gazdák régóta gyümölcstermesztéssel foglalkoznak.

A községben, és a hozzá szorosan kapcsolódó tanyavilágban közel 3300 ember él. A felhalmozott tapasztalatoknak, a termelési kultúrának és a helyi homokvilági klímának köszönhetően olyan jellegzetes ízvilágú gyümölcsöket termesztenek, amelyek országosan is keresettek.

Csak reménykedni lehet, hogy amióta Attila a helyszínen járt mégsem fagyott el a tengernyi virág, és a bordányiak idén is ízletes baracklekvárt főzhetnek.

Kapcsolódó
Kevesebb lesz a kajszitermés a tavalyi aszály miatt
A Homokhátság legtöbb ültetvényében a tavalyi súlyos aszályban meggyengültek a gyümölcsfák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik