Virágzó vidékünk

Nárciszünneppel köszöntötték a tavaszt Kaposváron

MTI/Katona Tibor
MTI/Katona Tibor
Változatos programokat kínáltak a rendezvény látogatóinak.

A kaposvári tavasz megérkeztének mára legnépszerűbb hírnöke a Nárciszünnep. Időpontját is az évszak szeszélye állapítja meg: idén április elsején rendezték meg a Rippl-Rónai villánál, ahol délelőtt 10-től este 6-ig várták programokkal a látogatókat a nárciszoktól virágzó emlékháznál.

mti/katona tibor

A látogatók kézműves termékek vásárán, palacsintakóstolón, könyvbemutatón, gyerek- és művészeti programokon vehettek részt. Kipróbálhatták a nemezelést, a vesszőfonást, az agyagozást, a selyemfestést és tárlatvezetéseken ismerhették meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát.

Rippl-Rónai villa

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja.

 

A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott, és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán állítottak emléket.

 

A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond.

mti/katona tibor

A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között kisvonat közlekedett, amelyet térítésmentesen vehettek igénybe a fesztiválra érkezők.

Kapcsolódó
Valósággal letarolták a kíváncsiskodók a Vác melletti nárciszmezőt
Mélyen elgondolkodtató a történet, és úgy tűnik, van teendőnk bőven.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik