Virágzó vidékünk

Húsvéti programok a Balaton körül

Getty Images
Getty Images
Szinte minden település készül az ünnepre kicsiknek és nagyoknak való programokkal.

A négy napos húsvéti hétvégi és az egyre emelkedő hőmérséklet utazásra csábít. A Balaton környékére ilyenkor is érdemes ellátogatni, mert bár fürdeni nem lehet (vagy inkább: nem igazán kellemes), de kirándulásra, egyéb szabadidős programokra ideális a tavaszi idő. Rengeteg Balaton környéki település készült húsvéti programokkal, ezekből válogattunk.

Alsóörs

Húsvéti nyuszi várás – 2023. április 8.

A Merse parkban tojásokkal díszítik a Merse-kutat, kézműves- és népi játszóház, ugrálóvár és arcfestés várja a gyerekeket.

Siófok

Húsvéti Nyuladalom – 2023. április 7-10.

Ingyenes program az egész családnak: délelőttönként gyerekprogramok: nyuszi buli, nyúl-derby, tojásfa díszítés, tojásevő és tojáspucoló verseny, fotózkodás a nyuszival, délutánonként táncos és egyéb előadások, esténként pedig koncertek várhatók. Közben borterasz és kézműves vásár, játszóudvar és kézműves foglalkozások szórakoztatnak.

Révfülöp

Húsvéti csobbanás – 2023. április 7.

A Szigligeti strand várja a bátrakat, akik megmártóznának a tavaszi Balaton vízében. A hideg híz jótékony hatással van a vérkeringésre és stimulálja a test regenerációs folyamatait, így garantált a  teljes frissesség.

Badacsony

Holdfénytúra – 2023. április 9.

A szakvezetéses esti túrán megismerkedhetünk a hegy titkaival, közben hallgathatjuk a macskabaglyok félelmetes hangját.

Badacsony hegy Keresztút – 2023. április 7.

Szakrális séta a Keresztúton, amely a badacsonytomaji temető ravatalozójától indul és felvezet magasan a hegyre, ám pár száz méterenként, minden stációnál a pihenés lehetőségét is biztosítja a vándornak. Az ösvényen felfelé haladva a Szent István kápolnánál érhető el a Kálvária.

Bortúra – 2023. április 8.

„Borközelből” ismerhetjük meg Badacsonyt, a túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mutatja be a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Balatonfűzfő

Magyar Húsvéti Hagyományok – 2023. április 8. és 10.

Magyar Húsvéti Hagyományok címmel családi programot tartanak Balatonfűzfőn, lesz kézműves foglalkozás, állatsimogató, játszóház, táncklub és táncház. Hétfőn nem marad el a locsolkodás sem.

Húsvéti Kalandtúra – 2023. április 8.

Rövid a táv, de nagy a feladat! Akik sikeresen átesnek a próbákon, kuponokat, jegyeket kapnak.

Balatonszentgyörgy

Húsvét a Csillagvárnál – 2023. április 10.

A Csillagvár Múzeumban húsvét hétfőn solymászbemutatóval, húsvéti játékokkal, nyúlfuttató versennyel, Kalap Jakab koncerttel, kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tihany

Húsvéti nyuszi-buli – 2023. április 9.

A Tihanyi Tájházak udvarán gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt élménydús programok Húsvét jegyében április 9-én a nyuszi-bulin.

Balatonakarattya

Húsvéti Nyúlcipő – 2023. április 10.

A Húsvéti Nyúlcipő rendezvényen azt is keresik, hogy kié a leggyorsabb nyúlcipő, a legjobb locsolóvers, a legszebb húsvéti tojás. A Rákóczi Parkban családi programokat kínálnak sok játékkal, zenével, kézműves foglalkozásokkal.

Balatonalmádi

Húsvéti kavalkád – 2023. április 8.

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban családi programokat felsorakoztató rendezvényen kézműves foglalkozások, marionettjáték, tojáskeresés, koncert várja a gyerekeket.

Balatonberény

Jön a Nyúl – 2023. április 8.

A település különböző csomópontjain találkozhatnak a kicsik a húsvéti nyúllal. Azon gyermekek, akik nem életvitelszerűen élnek Balatonberényben, de április 8-án ott tartózkodnak, előzetes igénylés után szintén kaphatnak ajándékot a nyuszitól.

Balatonederics

Húsvéti Locsolófutás – 2023. április 10.

31. alkalommal startol a húsvéti locsolófutás Balatonedericsen, kicsik és nagyok is megtalálják majd a számukra megfelelő távot (500 métertől 9000 méterig.)

Balatonkenese

Húsvéti szöszmötölő – 2023. április 6.

A balatonkenesei könyvtárban az ünnepváró kézműveskedés során lesz tojásfestés, hímzés, origamizás és nyuszi simogatás is.

Fonyód

„Merre járt a nyuszi?” húsvéti nyomkereső játék – 2023. április 8.

Húsvéti nyomkereső játékra várják az érdeklődőket Fonyódon.

Keszthely

Húsvéti programok a keszthelyi Festetics-kastélyban – 2023. április 7-10.

Húsvét jegyében – többek között – gyermekprogramok, játszóház, bábszínház, lovasbemutatók, kincskereső játékok, vezetett séták és tárlatvezetések is lesznek az ünnepi hétvégén.

Majorbéli Húsvéti Piknik – 2023. április 10.

A Majormúzeum évadnyitó rendezvényén állatsimogató, népi játékok, locsolás, lovaskocsizás, gőzgépek, táncforgatag, családi feladatok várják az érdeklődőket.

Gyenesdiás

Nyuszifül fesztivál – 2023. április 7.

A Festetics Imre Élményközpontban húsvétra hangoló családi programot szerveznek tojásfestéssel, érdekes állatokkal, lovasbemutatóval, lézerharccal. Belépőjeggyel látogatható a helyszín.

Húsvéti Fészekrablás „Legyen a húsvét igazi családi kaland!” – 2023. április 9.

Fészekrakó bárki lehet, aki jelentkezik a játékra, és húsvéti fészket rejt el a település bármely pontján. Húsvét hétvégéjére elkészül a térkép a fészekrablók számára, amin az összes fészekrakó helyszín jelölve lesz.

Hévíz

Húsvéti forgatag – 2023. április 7-10.

Gyermekprogramok, előadások, tojáskeresés, tánc, zene, koncert, báránysütés, óriástojás festés, szentmise, körmenet, utcabál, filmvetítés, minden, ami egy hangulatos családi húsvéthoz kell.

Kapcsolódó
Közeleg a húsvét, nyulak lepték el az ország több pontját
Szemfüles fotósoknak hála, mi is megcsodálhatjuk, hogy ország különböző részein hogyan készülnek a települések a húsvétra.
Olvasói sztorik