Virágzó vidékünk

Nem épülhet lakópark a tihanyi kenderföldeken

facebook/Halásztelepi, Kopaszhegyi és Kenderföldi Civil Társaság
facebook/Halásztelepi, Kopaszhegyi és Kenderföldi Civil Társaság
A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal döntött az ügyben.

Az egykori tihanyi kenderföldek területén több tervezett ingatlanberuházásról – szállodáról, apartman- és lakókomplexumról -, valamint az ezek ellen való civil tiltakozásokról több híradásban is olvashattunk a közelmúltban.

Nagy felháborodást váltott ki a tihanyi rév közelében, a kenderföldek területén egy szabadidő- és lakópark terve, melynek építése úgy tűnik, hogy végérvényesen meghiúsul, írta a Hírbalaton.

A portál az EMLA – közérdekű környezetvédelmi jogi tanácsadással foglalkozó egyesület – közösségi portálon közzétett bejegyzésére hivatkozva azt közölte, hogy határozat született az ügyben.

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal április 5-i határozatában azt mondta ki, hogy a Tihanyba tervezett szabadidő- és lakópark adott helyszínre tervezett megvalósítása nem lehetséges, az engedélyezése kizárt. A döntés hátterében az áll, hogy a területen nagy mennyiségű illegálisan elhelyezett hulladék található, ami a kormányhivatal álláspontja szerint kizárja, hogy oda lakópark létesüljön

– fogalmazott az egyesület.

Az eljárást a Halásztelepi, Kopaszhegyi és Kenderföldi Civil Társaság követte figyelemmel, akiknek az EMLA folyamatosan jogi tanácsot adott.

Kapcsolódó
Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik