Virágzó vidékünk

Tiltakoznak Tihanyban a tervezett gigaberuházás ellen

györkő zsombor
györkő zsombor
A civilek szerint jelentős környezeti károkat okozna a falunak a hatalmas építkezés.

A Révbe Érünk Egyesület augusztus 14-én szombaton délután öt órától tiltakozó sétára hívja mindazokat, akik szerint a rév melletti terület tervezett beépítése miatt végérvényesen és visszafordíthatatlanul elvész Tihany amúgy is sérülékeny élhetősége, írta a veszpremkukac.

Kapcsolódó
Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.

A demonstrálók szeretnék megakadályozni – vagy legalább két-három évre elhalasztatni és lakosság bevonásával átgondolni –, hogy az úgynevezett Kenderföldek területén egy újabb Balaton-parti gigaberuházás valósuljon meg, jelentős környezeti károkat okozva.

Okkal tartanak az építkezést kiszolgáló tehergépjármű forgalomtól, valamint attól is, hogy a szállodák és apartmanházak majdani lakói, autói tovább növelik Tihany zsúfoltságát

– fogalmaz a portál.

Az ominózus területen 22 épületben 388 lakás és egy wellness központot is magában foglaló, 120 szobás hotel épülne.

A mellette, köztulajdonban álló mocsaras nádasban egy sétányt szándékozik építeni a beruházó, hogy azon keresztül egy mólóhoz juthassanak ki a lakók.

A volt lovarda területén további 110 lakás alakítható ki nyolc méter magasságú beépítési lehetőséggel, a közeli területen pedig önkormányzati szándék szerint fogadóépület, látogatóközpont, piactér és egy 200 férőhelyes parkoló létesülne a Balaton Kapuja projekt keretében.

A Révbe Érünk Egyesület felhívása itt olvasható.

Kapcsolódó
Csodás arcát mutatja nyáron a tihanyi mesevilág
Az egész félsziget varázslatosan szép és hangulatos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik