Virágzó vidékünk

Tovább szépül a Balaton gyöngyszeme

Tihanyt mintegy 1,9 milliárd forint uniós forrásból fejlesztik.

December 6-án Tósoki Imre, Tihany polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be: egy nagyszabású beruházásnak köszönhetően 2020 őszére létrejön egy szórakoztató központ, megújul az apátság és a Mádl Ferenc tér közötti lépcső, felújítják az apátság belső tereit, múzeumpedagógiai foglalkoztatót alakítanak ki és felújítják a kiállítóteret a faluban.

Tihany a magyar tenger gyöngyszeme,  a Balaton turisztikai térképén élvonalban álló település, melynek irodalmi hagyatéka is figyelemre méltó. Ez utóbbit őrzi majd a művészek élményháza, melyet a fiatalok számára is vonzó formában valósítanak meg, így a városhoz kötődő jelentős személyiségeknek, mások mellett Illyés Gyulának állítva emléket. Az Echo dombon utcabútorokat és tájékoztató táblákat helyeznek el.

Fotó: Pixabay

Tihany épített öröksége jelentős mértékben hozzájárul keresztény és európai identitásunkhoz. 1719-ben tértek vissza a magyar bencések a török kiűzettetés után ismét az apátság falai közé, így a jövő esztendő jelentős évforduló számukra, írta az MTI.

Kiemelt kép: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.