Virágzó vidékünk

Tovább szépül a Balaton gyöngyszeme

Tihanyt mintegy 1,9 milliárd forint uniós forrásból fejlesztik.

December 6-án Tósoki Imre, Tihany polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be: egy nagyszabású beruházásnak köszönhetően 2020 őszére létrejön egy szórakoztató központ, megújul az apátság és a Mádl Ferenc tér közötti lépcső, felújítják az apátság belső tereit, múzeumpedagógiai foglalkoztatót alakítanak ki és felújítják a kiállítóteret a faluban.

Tihany a magyar tenger gyöngyszeme,  a Balaton turisztikai térképén élvonalban álló település, melynek irodalmi hagyatéka is figyelemre méltó. Ez utóbbit őrzi majd a művészek élményháza, melyet a fiatalok számára is vonzó formában valósítanak meg, így a városhoz kötődő jelentős személyiségeknek, mások mellett Illyés Gyulának állítva emléket. Az Echo dombon utcabútorokat és tájékoztató táblákat helyeznek el.

Fotó: Pixabay

Tihany épített öröksége jelentős mértékben hozzájárul keresztény és európai identitásunkhoz. 1719-ben tértek vissza a magyar bencések a török kiűzettetés után ismét az apátság falai közé, így a jövő esztendő jelentős évforduló számukra, írta az MTI.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik