Virágzó vidékünk

Csütörtökön kezdődik Magyarország eddigi legnagyobb blues fesztiválja

Rick Estrin & The Nightcats
Rick Estrin & The Nightcats
A Veszprém Blues Fesztivál több mint 50 koncertjén garantált lesz a hangulat.

2023. április 13. és 16. között Veszprémben rendezik meg a régió eddigi legnagyobb blues fesztiválját.

A Veszprém Blues Fesztivál több mint 50 koncertjén a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések, míg a Papírkutyában minden délután ingyenes koncertek várják az érdeklődőket.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként megvalósuló fesztivál szervezőinek célja, hogy bemutassák a blues sokszínűségét, bízva abban, hogy ha hiteles előadókat láthatunk a színpadokon, ez a műfaj mindenkit rabul ejt, és senki sem fog tudni szabadulni tőle. Ráadásul a legtöbb nemzetközi fellépő két egymást követő napon is koncertezik, hogy biztosan mindenki megnézhesse a kedvencét.

Többek között olyan világsztárok, mint a The Rolling Stones-szal platinalemezt jegyző, többszörös Grammy-díjas harmonikás, Sugar Blue, az egyedülálló énekhangjával és szájharmonika játékával a kortárs blues egyik ikonjává vált Rick Estrin, a brit blues hagyományait megreformáló gitáros, Matt Schofield, a hazai közönség kedvenc mestere, Big Daddy Wilson, a műfaj egyik legnagyobb ígérete, Buffalo Nichols és Michelle David gospeldíva adják egymásnak a színpadot a Veszprém Blues Fesztiválon.

Az európai blues élet kiemelkedő képviselői közül a The Achievers, a Cinelli Brothers, Sir Oliver Mally & Peter Schneider, Tim Lothar, Rawhide, Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov és a kultikus görög Blues Wire is fellép a négy nap során.

A hazai zenekarok közül Áron András & The Black Circle Orchestra, a Jambalaya, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Jumping Matt & His Combo, a Muddy Shoes, a Bluestone, a The Pontiac, a Delta Bastards, Redbreast Wilson, a Bluesberry és Kontor Tamás & Horváth Misi is színpadra lép, valamint a magyar közönség legnagyobb örömére egy koncert erejéig újra összeáll a legendás Palermo Boogie Gang.

A fellépők közül Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának dobosa, workshopon avatnak be műhelytitkaikba.

Négy nap a blues jegyében!

Koncertek, kiállítások, pódium-beszélgetések, open stage, esténként pedig all stars jam sessionök Magyarország történetének legnagyobb blues fesztiválján 2023. április 13. és 16. között Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben.

Kapcsolódó
Beköltözött a kultúra egy kapolcsi buszmegállóba
Itt bárki mondhat verset, vagy megoszthatja gondolatait a buszra várókkal és az interneten keresztül is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik