Virágzó vidékünk

Színpompás tiszavirágot varázsoltak a hamuszürke szivattyúházra

Szegedi Tükör
Szegedi Tükör
Elbábozták a tiszavirágzást.

A közelmúltban újabb látványos falfestménnyel gazdagodott Szeged.

Nem ez az első városszépítő freskó a megyeszékhelyen, korábban több trafóházat is dekoratív alkotásokkal dobtak fel helyi képzőművészek.

2020-ban a Szegedi Távfűtő Kft. és a Mondolo Egyesület Városmetamorfózis elnevezéssel közös street art programot indított. A környezetvédelmi ihletettségű akciósorozat keretében a közelmúltban elkészült a hatodik falfestmény is a napfény városában.

A Rókusi körút és a Bálint Sándor utca sarkán található szivattyúház falára a tiszavirágzást festették fel a szegedi művészek.

A 100 négyzetméternyi felületű látványos óriásképet egy gimnazista tervei alapján készítették el a Muralpaint festőművészei, Marton Ákos és Vinkó Leó. A szegedi művészek célja, hogy a város lakóövezeteiben álló, lehangoló ipari épületeket művészi alkotásokká alakítsák.

Amint arról a Szegedi Tükör beszámolt, immár hat épület díszeleg “új köntösben”.

Galéria
Szegedi Tükör

A “Tiszavirág-átadón” a szegedi Kövér Béla Bábszínház művészei is jelen voltak. A bábosok helyi iskolásokkal közösen mesebeli hangulatot hoztak a térre – egy óriásbáb “közreműködésével”. Reméljük, hamarosan más városok is követik majd a szegedi jó példát.

Kapcsolódó
Új arculatot kap Tapolca népszerű lépcsősora
Hat éve sétálhatunk a színes tapolcai halas lépcső fokain, amit a napokban újítanak fel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik