Virágzó vidékünk

Szelfitilalmat vezetett be egy olasz kisváros

Unsplash
Unsplash
Portofino nehezen küzd meg a hozzájuk özönlő turistákkal.

Várakozási tilalmat vezetett be az olasz Portofino a város egyes zónáiban, hogy ezzel akadályozzák meg a turisták szelfizését – írja az EuroNews.

A tengerparti települést rendkívüli módon kedvelik az utazók, akik természetesen meg is szeretnék örökíteni a látványt saját maguk – és irigykedő Facebook- és Instagram követőik – számára. Ezzel csak az a probléma, hogy a városnak 400 saját lakosa van, a turisták száma pedig néha meghaladja a 10.000-et is. Ha csak néhány fotóra is állnak meg a népszerű fotópontokon, akkor is óriási dugókat tudnak okozni.

Ennek megoldásaként döntöttek a várakozási tilalom mellett, aki túl sokáig ácsorog a parton délelőtt 10:30 és 18 óra között, arra 270 eurós bírságot szabhatnak ki. A korlátozás a szezon végéig, október 15-ig lesz érvényben.

Nem Portofino az egyetlen olasz város, amely a turisták hadával „küzd”. Az Amalfi-parton Vietri sul Mare és Positano között rendszámkorlátozást vezettek be, a páratlan számra végződő rendszámú gépkocsik páratlan napokon, a párosra végződők pedig páros napokon hajthattak be. Velence pedig belépődíjat vezet be az odalátogatóknak, akik, ha ott éjszakáznak, már így is 5 eurós idegenforgalmi adót kényszerülnek fizetni.

Kapcsolódó
Velence: januártól fizetős lesz a belépés a városba
Előzetes foglalás is indul kísérleti jelleggel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik