Mozaik

Tilos csupasz mellkassal és fürdőruhában sétálni egy olasz városban

pixabay.com
pixabay.com
Az autóforgalmat is korlátozták.

Egy olasz város, Sorrento polgármestere az “életminőséggel” kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva pénzbírságot szabott ki az alulöltözött emberekre.

Massimo Coppola július 6-án közzétett Facebook-bejegyzésében 25-től 500 euróig terjedő pénzbírságot jelentett be. A bírság azokra vonatkozik, akik illetlenül, csupasz mellkassal vagy fürdőruhában sétálnak a városban, írja a CNN.

Kapcsolódó
32 évig volt egy festői sziget egyedüli lakója, most új életet kezdett
Mauro Morandi nagyon nem akart eljönni Budelli szigetéről, de mint mondja, ő az élő példa, hogy 80 év felett is talpra lehet állni.

A városba rengeteg látogató érkezik az ország különböző területéről, akik mind lengén öltöznek. A polgármesternek elege lett a kivillanó bőrmennyiségből, emiatt vezette be a szabályt.

Az ilyen típusú viselkedés nyugtalanságot és kényelmetlenséget okoz mind a sorrentói lakosok, mind a más országból érkező turisták számára. Az új szabállyal szeretnénk megóvni, javítani a belváros és a közterek életminőségét, kinézetét

– írta Coppola.

Pixabay.com

Sorrento a Nápolyi-öböl délkeleti partján fekszik, Nápoly megyében, Amalfi szomszédságában. Az egyik legkedveltebb olaszországi turistacélpont. Az Amalfi-parti régió népszerűsége olyan nagy a nyaralók körében, hogy a helyi hatóságok nem csak az öltözöttséget szabályozzák a környéken, de az autózásban is új szabályokat vezettek be, hogy csökkentsék a turistaforgalmat.

Június 15-től alternatív rendszámtábla rendszer lépett életbe, ami azt jelenti, hogy a híres, Vietri sul Mare és Positano közötti több kilométeres szakaszra főszezonban csak minden második nap juthatnak el autók.

A páratlan számra végződő rendszámú járművek csak páratlan napokon járhatnak az úton, míg a páros számra végződő rendszámúak páros napokon.

Ezek a szabályok 10:00 és 18:00 óra között érvényesek egész augusztus hónapban, valamint a június 15-től szeptember 30-ig tartó hétvégéken.

Kapcsolódó
Olaszországban díszeleg a világ legnagyobb bambuszlabirintusa
A látványos labirintus nyolcágú csillag alakú.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik