Mozaik

Olaszországban díszeleg a világ legnagyobb bambuszlabirintusa

A látványos labirintus nyolcágú csillag alakú.

A Labirinto della Masone kulturális park ad otthont a világ legnagyobb bambuszlabirintusának. Megálmodója és létrehozója Franco Maria Ricci lapkiadó, szerkesztő, műgyűjtő, akinek a bambusz a szenvedélye, írja az Atlas Obscura.

A kulturális park körülbelül 20 különféle bambuszfajnak ad otthont, a törpétől az egészen óriásiig. A labirintus a növény hatalmas lehetőségeinek élő példája. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy nem csak magát a labirintust alkotja bambusz, hanem a park épületeinek parkettája is abból készült.

Fotó: Youtube.com

A látványos labirintus nyolcágú csillag alakú. Mivel olyan hatalmas, hogy benne járva nem lehet megbecsülni pontos terjedelmét, a helyszínen van egy modell, amely kicsinyítve bemutatja szerkezetét.

A komplexum egészében körülbelül 7 hektár. Itt található Ricci 500 darabos művészeti gyűjteménye, könyvek, festmények, szobrok, mind a 16. és 20. század közötti időkből, továbbá van egy könyvtár is, amelyet a lapkiadó a tipográfia és a grafika csodás példányainak szentelt. A labirintus közepén található komplexumban játéktermek, kápolna, szalonok, étterem és kávézó kaptak helyet.

Fotó: Wikipedia.com/Sailko
Fotó: Wikipedia.com/Sailko

Kiemelt kép: Youtube.com

Nyírt hársfákkal, sövényekkel hódít a háromszintes kastélykert
A páratlan hely az UNESCO Világörökség listájára is felkerült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik