Virágzó vidékünk

Fél mázsás tokhalat fogtak Lajosmizsén

Tokhal vadászok/Facebook
Tokhal vadászok/Facebook
Mérésekor kiakadt a mérleg.

Négy nagyméretű tokhalat telepítettek tavaly októberben a lajosmizsei Haldorádó Horgásztóba, közülük a legnagyobb, az 50 kilót meghaladó Vivien most fél év után került horogra, írja a Pecaverzum.

A halat, melynek mérésekor a mérő errort mutatott Halupka István kapta el, aki először járt a Haldorádó Horgásztavon.

Édesapámmal 36 órára érkeztünk a tóra, és nem titkolt, hogy előtte viccelődtem, hogy milyen jó lenne ezt a bizonyos 50 körüli tokot kézben tartani. Délután 17 óra környékén egy elég maszatolós kapással jelentkezett, és a bevágást követően kétszer ki is ugrott a vízből, de akkor még nem gondoltam, hogy vele lesz dolgom

– mondta el a horgász, a Pecaverzumnak, aki két órát küzdött Vivienért, ebből az első másfelet a vízben állva töltötte. A csali egy 21 milliméteres, eper-ananász ízű bojli volt.

Hajnali 3 óra körül egy 35 kiló feletti tokhalat is sikerült a szerencsés horgásznak kifogni, ezúttal tintahalas-barackos bojlival, amelyet pop-uppal könnyített ki.

Tavaly októberben került a vízbe négy darab nagyméretű (38 és 49,7 kilogramm közötti) tokhal, közülük tarthatott most a kezében kettőt Halupka István.

A legnagyobb, 49,7 kilós Vivien volt, akit eddig csak egyszer fogtak ki, egy héttel telepítését követően, tehát több mint fél éve. Akkor kapta a nevét a szerencsés horgásztól. Most ugye az 50 kilóig mérő mérleg kiakadt, tehát pár kilót biztosan magára kapott az eltelt hónapok alatt, köszönhetően annak is, hogy a tóban önetető áll a halak rendelkezésére.

Nyitókép: illusztráció

Kapcsolódó
Mélyen zsebbe kell nyúlni annak, aki horgászni akar
Az üzemeltetők egyre jobban spórolnak, van, ahol külön kell 500–1000 forintot fizetni egy mosakodásért, zuhanyzásért, másutt nincsen szemétszállítás. Sőt, van olyan tó is, amely átalakul, és a jövőben esküvői helyszínként funkcionál. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik