Virágzó vidékünk

Ma nyit az ország legszebb rózsakertje

MTI/Filep István
MTI/Filep István

A Cziráky Margit Rózsakert legkedveltebb rózsafajtái május közepétől virágba borulnak. A nyolcezer különleges rózsatő virágzása, a Rózsakert látványossága címmel május 26-tól várja az érdeklődőket, írja a turizmus.com.

A lap cikke szerint az egykori híres rózsakertet 1908-ban IV. Eszterházy Miklós herceg felesége, Cziráky Margit grófnő megrendelésére alakították ki a kastély kertjében. A korabeli fényképek és leírások alapján néhány éve újjáépített rózsakertben ma nemesített fajták pompáznak a kastély egyébként is meseszép környezetében. A korábbi 220 méter hosszú, kereszt alakú lugasrendszer és a központi pagodaszerű pavilon megmaradt, így ezek ma is megtekinthetők a szemkápráztató rózsák mellett.

MTI/Filep István

A rózsakert legkedveltebb rózsafajtái május közepétől virágba borulnak. Ennek köszönhetően több száz méteren élvezhetők a lugasok mentén a „Mami” fajta vajszínűből rózsaszínbe átmenő hatalmas virágai, melynek illata is bódító.

Emellett a „Futótűz” fajta piros, a „Crimson Glori” mély bordó, valamint a „Rozália” fajta narancsszínű virágai találhatóak meg a kertben.

Kapcsolódó
A rózsa 13 színének 13 jelentése: tudd, hogy mit akarsz!
Jól gondold meg: mindent megnyerhetsz, mindent elveszíthetsz!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik