Virágzó vidékünk

Építkezési tilalmat rendeltek el Érden

facebook/csőzik lászló
facebook/csőzik lászló
Túlcsordult a város, tenni kell valamit a népességnövekedés ellen.

Építési stopot rendeltek el Érden, július 15-től egyetlen beruházás sem indulhat el. Az önkormányzat által meghirdetett változtatási tilalom a Pest megyei város csaknem teljes területére vonatkozik. Kivételt csak az ipari zóna, illetve a város közepén lévő lakótelep képez – tudta meg a Népszava.

Érd túlnyomó részén a döntés értelmében július 15-től egyetlen építkezés sem indulhat el, beleértve a társasház-, családi ház építéseket, a tetőtér felé való bővítéseket és a hozzáépítéseket is.

A tiltó rendelet mindaddig érvényben marad, amíg el nem készül a város jelenleginél lényegesen szigorúbb, társasházépítéseket erősen fékező új helyi építési szabályzata.

A város túlcsordult. Állandósultak a dugók, nincs parkolóhely, hosszú sorok kígyóznak a szakrendelő előtt, a bölcsődében évek óta várólistát vezetnek, hiába adtuk át tavaly az új iskolát, már az is megtelt. Idén ősszel 6-7 új iskolai osztályt kell indítani a szokásos 2-3 helyett. A vízszolgáltató cég jelezte, hogy hamarosan kapacitáshiány léphet fel, holott a város magasabban fekvő részein már most se adnak ki rákötési engedélyt társas-, illetve ikerházaknak. Iszonyú nyomás nehezedett a városvezetésre, hogy tegyünk valamit a rohamos népességnövekedés ellen

– nyilatkozta a portálnak a döntéshez vezető okokat Csőzik László, Érd polgármestere.

A tilalom nem vonatkozik a megkezdett építkezésekre, illetve az építéshatóságnál már bejelentett munkákra.

Az előzetes lakossági felmérés alapján az érdiek többsége is egyetért az időleges tilalommal.

Korábban a Sokszínű vidék megírta, hogy nem kérnek a beköltözőkből több Budapest környéki településen. Mint fogalmaztunk, a bevándorlás a koronavírus-járvány idején sem állt meg, Érden például két év leforgása alatt egy falunyi lakossal nőtt a helyiek száma.

Cikkünket alább olvashatja el:

Kapcsolódó
Nem kérnek a beköltözőkből több Budapest környéki településen
Solymáron például a lakóparkokra és a kettőnél több lakásos társasházak építésére mondtak nemet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik