Virágzó vidékünk

Szeméttengertől szabadították meg szegedi önkéntesek a Tisza partját

Facebook / VASárkányOK Szeged
Facebook / VASárkányOK Szeged
Mindössze 4 óra kellett a nagytakarításhoz.

Tetemes mennyiségű szemet szedtek össze a sárkányhajósok a folyóparton – írta a Szeged365.hu.

A napokban gumicsizmát és kesztyűt húztak a szegedi önkéntesek, és több zsáknyi szeméttől szabadították meg a vízpartot.

A szemétszedő VASárkányOK „Tiszta Tisza” akciójának eredményeképpen 88 zsáknyi kommunális szemetet gyűjtöttek. A hulladék főként szennyezett műanyagból, cipőkből, valamint néhány zsák újrahasznosítható tiszta műanyagból állt.

Húsz sárkányhajós és önkéntes ült be a motorcsónakokba, majd közösen megszabadították a szeméttől a Tisza városi partszakaszát.

A Maros-torkolattól az új hídig terjedő újszegedi partról 88 zsáknyi kommunális szemetet (főként szennyezett műanyagot és cipőket), 6 zsák tiszta műanyagot, 5 zsák üveget, 2 zsák fémet és 1 zsák kupakot gyűjtöttek össze. A partszakaszt 4 csapat, 4 órányi munkával tisztította meg.

Facebook / VASárkányOK Szeged

A kommunális hulladékot a Környezetgazdálkodási Kht. “kapta”, a szelektíven gyűjtött műanyagot, üveget és fémet pedig a Hulladékvadász önkéntesei juttatták el egy gyűjtőhelyre. A műanyag kupakokat az önkéntesek a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende terápiájának költségeire ajánlották fel.

Kapcsolódó
Önkéntesekkel tisztul meg a szeméttől az ország
Újra Teszedd országos szemétszedés - rövid jelentkezési határidővel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik