Virágzó vidékünk

Mennyi élmény “fér el” egy fenyőerdő közepén?

Kipróbáltuk a Debrecen melletti új Erdőspuszta Élményparkot.

Közel 600 millió forintos beruházás – és a tulajdonos mindenre kiterjedő figyelme, hozzáértése – kellett ahhoz, hogy megnyíljon az új családi élménypark Debrecen közelében, a négycsillagos Erdőspuszta Club Hotel mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, autós szimulátor, műfüves focipálya, paintball és íjászati lehetőség is várja a látogatókat.

Több mint szállás

Debrecenhez közel, onnan mindössze 5 kilométerre, de a város zajától távol, csupa zöld, fás, madárcsicsergős környezetben várja vendégeit az Erdőspuszta Club Hotel. Az erdő közepén megbúvó szálloda- és rendezvénykomplexum ideális családi üdülésekre, céges rendezvények, konferenciák lebonyolítására, lakodalmak és akár gyermektáborok megtartására is.

Élmények egy fenyőerdő közepén – ez az Erdőspuszta Club Hotel szlogenje és ha igen szerényen is, de összefoglalja azt, hogy miért érdemes a hotel és élménypark területén időt tölteni.

A 30 hektáros területen tengernyi program közül válogathatunk, a tulajdonos, Pocsai József Attila abban hisz, hogy a szolgáltatások minél nagyobb száma vonzza, tartja ott, illetve hívja vissza a vendégeket. Kifejezetten ügyeltek arra, hogy minden korosztály és minden család, céges csoport vagy sportcsapat megtalálja a neki való önfeledt kikapcsolódási lehetőséget, mindezt úgy, hogy a többi vendéget ne zavarja.

Programkavalkád a család minden tagjának

Sok helyen vannak egy-egy korosztályra fókuszáló, például gyermekbarát hotelek, élményparkok, ahol a kicsik számára valóban minden feltétel adott, de a nagyobb testvérek, fiatal felnőttek, nagyszülők kevesebb programot találnak maguknak, ha együtt menne a tágabb család. Erdőspusztán viszont mindenkinek van kikapcsolódási lehetőség, így nem fog unatkozni senki sem.

A térségben egyedülálló elektromos gokartpálya várja a száguldozni vágyókat, különlegessége, hogy külön felnőtt és gyerek pálya is van, így nyugodtan lehet nyomni a gázpedált, közben mindenkinek garantálják a biztonságot. A pályákat érdekes kontransztként a tanya legelője veszi körbe, azonban arra is figyeltek, hogy az állatokat ne zavarhassa a gokart.

Aki a könnyedebb tempót szereti, segway túrán ismerheti meg a környéket, akár Debrecenig is el lehet gurulni.

Csapatépítők kedvenc programja a paintball, melyben mindenki próbára teheti a gyorsaságát, taktikai képességét, ügyességét. Jó, ha felkészülünk az utána jövő izomlázra is…

A lövöldözés egy hagyományosabb, nagyobb koncentrációt igénylő módját, az íjászatot és az íjászharcot is kipróbálhatjuk.

A hobbi- és sportlovasok a kültéri karámban vagy a 800 négyzetméteres fedett lovardában hódolhatnak szenvedélyüknek bármilyen időjárási körülmények között. A kezdőknek futószáras oktatást is biztosítanak.

Nem érdemes kihagyni a lovashintózást, pusztakocsizást sem, télen pedig a lovasszánt, ami minden alkalommal csodálattal tölti el a résztvevőket.

A gyerekek kedvence a 10 kocsis dodzsempálya és a több mint 20 sport- és szimulációs géppel felszerelt izgalmas játékterem – innen azért az apukákat sem egyszerű kiparancsolni. Talán nem is kell…

A 9D-s mozi kisfilmjeinek nézése közben szinte a valóságban érezhetjük magunkat, köszönhetően a számos effektnek: hóesés, szél, vízpermet, mozgás növeli az élményt.

A víz szerelmesei választhatnak a termálvizes és a hűvösebb vízzel feltöltött medencék közül, közvetlenül a hotelben is és az élményparkban is lehetőség van a csobbanásra. A gyerekmedencében élményelemek is fokozzák az élvezetet. Bel- és kültéren is megtapasztalhatjuk a szaunák jótékony hatásait (infra- és finn szauna, valamint gőzfürdő is rendelkezésre áll).

A szökőkutas tavon kipróbálhatjuk a vízibiciklizést és az elektromos hajókat is.

A horgászat bajnokait pedig a tóba telepített halak „várják” – elvinni nem lehet őket, így a tóban is maradnak fogás után.

Ezeken kívül kültéri játszóterek, trambulin, foci- és teniszpálya, fitneszterem, szolárium, masszázs, fa kilátótorony, tanyasi állatok is hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz.

Galéria

Kényelem és minőség – szállások különböző stílusban

A programok után – melyeket a nem szállóvendégek is igénybe vehetnek, például egy finom ebéd után – jól esik a pihenés az Élménypark különböző szálláshelyein. Egyszerre 140-150 fő elszállására van lehetőség a területen.

A négycsillagos Erdőspuszta Club Hotel tágas, kényelmes szobáiból és lakosztályaiból csak néhány lépés a wellness és a Fenyves Vendéglő. Nagyméretű teraszairól karnyújtásnyira vannak az árnyat adó, hatalmas fák, a szobából kinézve csak a friss zöld színt láthatjuk.

A rusztikus stílusú Arbo Vendégházhoz csak kicsit kell sétálni a főépülettől, ez a megnyugtatóan csobogó, szökőkutas horgásztó mellett fekszik. Tágas lakosztálya és két-, illetve négyágyas szobái közül választhatunk.

Az Attila Panzió a kifinomult, letisztult stílus kedvelőinek készült. Magas minőség, kimagasló kényelem volt az alapelv ennek a szálláshelynek a létrehozásánál. A standard és superior szobák mellett a VIP lakosztály minden eleme a luxust kínálja.

A természet hangulatát idéző Zöld Ház különlegessége az üzemeltetéséhez szükséges geotermikus energia, itt 6 standard és 1 superior szoba áll a vendégek rendelkezésére.

Újdonságként a medencék közelében levő faházakat is legfoglalhatjuk, itt kisebb és nagyobb családok is megszállhatnak és pár lépés múlva már úszhatnak is. Ezek a szálláshelyek a gyerektáborok lakóit is ki tudják szolgálni.

Galéria

Ételek – tanyáról a tányérra

A szálloda Fenyves Vendéglője elsődlegesen a tradicionális magyar ízekre koncentrál. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy amit lehet, azt a területen termeljenek meg. A bio körülmények között tartott állatokat a saját vágóhídjukon vágják le és dolgozzák fel, a zöldségek, gyümölcsök nagy része a saját fűszerkertjükből kerül a konyhára. Nem érdemes kihagyni tanyasi vegyes ízelítőt, ahol mindenféle jóból kapunk, ami a tanyán megterem.

Lehetőség van bográcsos, kemencés és grillételek kóstolásra is.

Ezeket a különös gonddal válogatott borokkal kísérhetjük, a legkiválóbb hazai pincészetek nedűiből időnként borvacsorákon is kortyolhatunk.

Rendkívül népszerű a Sunday brunch, a svédasztalos vasárnapi ebéd, ahol a tanyasi ételek legjavát kínálják.

Galéria

Ha mégis kimozdulnánk az Élményparkból – irány Debrecen!

Nem nehéz több napot is eltölteni az Élménypark területén, viszont ha már ott vagyunk, Debrecen megéri a kimozdulást. Főként, hogy a szálloda ingyenes transzfert is biztosít, így autó nélküli vendégeknek vagy a helyi borokat megkóstolni vágyóknak is adott a lehetőség.

Debrecenben a történelmi belvárosban és a város tüdejének nevezett Nagyerdőben is nagyokat sétálhatunk.

A belvárosi túránk során érinthetjük a virágkarneválnak is helyet adó Kossuth teret, impozáns látványt nyújt Magyarország legnagyobb református temploma, a Debreceni Református Nagytemplom, innen az ország egyik legtöbb muzeális tárggyal rendelkező intézménye, a Déri Múzeum felé haladhatunk. A MODEM modern épülete a kortárs képzőművészet egyik hazai központja. A Református Kollégium és Nagykönyvtár, a Grand Hotel Aranybika, a Debrecen legrégebbi épületeként nyilvántartott Régiposta Fogadó és a „Csonkatemplom” is belefér a kiadós sétánkba.

A Nagyerdő árnyékot adó fái között keressük fel a stadiont, a víztornyot, az Aquaticum SPA-t, a Régi Vígadót, a Békás-tavat és az egyetemet is.

A fesztiválrajongók sem fognak csalódni, a Debrecziner Gourmet Fesztivál nyitotta a szezont, utána Campus, a Debreceni Bor- és Jazznapok, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok következnek, majd a világhírű Debreceni Virágkarnevál.

Ezeken kívül is rengeteg szabadtéri programmal készülnek a debreceniek, a Ködszínház vízpermetre vetített mozizásra csábít, de hagyományos kertmoziban is nézhetünk klasszikus filmeket, a szabadtéri színpadon az ország számos teátrumának előadásait élvezhetjük, a 2020-ban megnyílt Aquaticum számos medencével és különleges attrakciókkal garantálja a felhőtlen szórakozást. A Víztorony kilátóként is funkcionál, kerthelyisége koncerteknek és egyéb szabadidős tevékenységeknek ad helyt. Az állatkert nemcsak a gyerekeket, hanem a szüleiket is lenyűgözi, szinte hetente születnek vagy érkeznek új jövevények. Aki a virágokat szereti, az Debrecen virágos parkjait is imádni fogja, a belváros szinte valamennyi közterén fellelhető szökőkutak, csobogók a hűsölést segítik a legforróbb napokon is.

Galéria

Aki nem csak szállást, hanem programokat is keres, azoknak több napra való élményt kínál az Erdőspuszta Club Hotel és az Élménypark. Gyerekektől a nagyszülőkig mindenki talál magának szórakozási lehetőséget, akár passzív, akár aktív pihenésre vágyik.

Kapcsolódó
A RoBirtok olyan, mint egy állatkert, csak kerítések nélkül
A birtokon ki lehet próbálni a fejést, és alpakákkal lehet sétálgatni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik