Virágzó vidékünk

Bontják az illegális balatoni stégeket

Balatonmáriafürdőn 120 engedély nélküli bejárót építettek.

Flexszel vágják az illegális stégek kapuit a vízügy munkatársai Balatonmáriafürdőnközölte a hirbalaton.hu.

Az elmúlt időkben egyre csak szaporodtak ezek az engedély nélkül felállított stégek, azonban a hatóságok eddig nem tettek ellenük semmit – nyilatkozta a portálnak Galácz György, a település polgármestere, aki szerint 33 éve, mióta a város élén van, nem léptek fel a hatóságok az építmények ellen.

Csak üdvözölni tudom, hogy a vízügy, amelyik nem is hatóság, nem tűr tovább

– fogalmazott.

Egyelőre a kapukat szedik le stégekről, illetve több illegális bejáró bontását is megkezdték az állami tulajdonú partszakaszon.

A stégek kapuval való lezárását kormányrendelet tiltja. Ha közösségi partszakaszhoz kapcsolódik a stég, akkor az nem zárható le, mivel a tómeder is állami tulajdon. Ha magánterületen létesül szabályosan bejáró, arra nem kell kapu, hiszen már a területre sem mehet be idegen.

Megpróbálják felkeresni a stégek tulajdonosait, hogy bontsák le maguk a stégeket vagy ahol van rá lehetőség, ott szerezzenek rá engedélyt, ha nem teszik meg, akkor az elbontatás több százezer forintjukba is kerülhet.

Az önkormányzat felmérése szerint Balatonmáriafürdő 7-8 kilométeres partszakaszán már 120 illegális bejáróstég található.

Kapcsolódó
Nem használhatják a horgászok más üresen hagyott stégét
Ennek ellenére kívánatos lenne, ha a tulajdonosok lehetővé tennék.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik