Virágzó vidékünk

Országos vízipisztolycsatára buzdítanak a hazai fürdőkben

Pixabay
Pixabay
Fontos, hogy legalább 15 percig vízipisztolyozzanak a rekordkísérlet résztvevői.

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség – írta az MTI.

Augusztus 19-én egy időben csaknem 40 fürdőben vehetnek részt vízipisztolycsatában a vállalkozó kedvűek. Az “össznépi vízipisztolyozás” egyben rekordkísérlet lesz.

Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, országszerte találhatók erre a kincsre épülő fürdők, strandok. A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és a fürdőzés népszerűsítéséhez.

Pixabay

Az első alkalommal meghirdetett akcióhoz országszerte 39 fürdő csatlakozott, így a vízipisztolycsatában részt venni kívánók elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.

A rekordkísérlet tervezett időpontja augusztus 19., szombat 14 óra, amikortól 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.

A vízipisztolycsaták magyarországi rekordját jelenleg 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja.

A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével “egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya.

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület koordinálja, minden egyes fürdő online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.

Kapcsolódó
Nyáron nyit a világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkja Magyarországon
A vendégek a tanítási szünet kezdetétől egyből birtokba vehetik a vadonatúj létesítményt.
Olvasói sztorik