Virágzó vidékünk

Karneváli lázban ég Debrecen

facebook/Debreceni Virágkarnevál
facebook/Debreceni Virágkarnevál
Színpompás látványosságot ígér a virágkocsik felvonulása.

Tizenkét virágkocsi, 37 fellépőcsoport, több mint 1500 táncos vonul majd a virágkarneváli menetben augusztus 20-án Debrecenben.

Bár az elmúlt években is volt már egy-egy elektromos meghajtású virágkocsi, idén az indulók fele, azaz 6 ilyen lesz. A szervezők szeretnék a következő években valamennyi virágkocsit átállítani az elektromos működésre.

A felvonuló virágkocsik között ott lesz – már megszokott módon – a Szent Koronát ábrázoló kocsi, de megjelenik a Debrecen-Nagyvárad testvérkapcsolatának szentelt jármű is, illetve számos újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők.

A Teva Gyógyszergyár például illatos kocsival készül, a BMW virágkocsiján 1000 hortenziabokor lesz, amelyek a karnevál után oktatási intézményekhez kerülnek majd, de lesznek idén olyan virágkocsik is, amelyekre fel is mehetnek a látogatók.

A kocsit állító intézmények között lesz az idén 100 éves Kodály Filharmónia Debrecen is, akik egy karmestert ábrázoló virágkocsival készültek a karneválra.

Szintén a menetben vonul majd az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park kocsija, amelyet csikósok, és az idén 70 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttes néptáncosai kísérnek. A virágkocsi a darvak világát jeleníti meg.

A felvonulás útvonalán idén 8 tribünt helyeznek el, ebből egy ingyenes lesz a Debreceni Karitatív Testület jóvoltából. Itt nehéz helyzetben élő családok nézhetik végig a menetet.

A 28 helyi csoport mellett külföldiek is felvonulnak a kocsik között: ott lesznek a közönség által nagyon kedvelt San Marinó-i zászlóforgatók, de érkeznek csapatok Brazíliából, Spanyolországból és Szerbiából is.

Képgalériánkban a 2022-es fesztiválon felvonuló virágkocsik tekinthetők meg.

Galéria

Fotók: Facebook/Debreceni Virágkarnevál

Kapcsolódó
Ilyen volt hajdanában a Debreceni Virágkarnevál
Augusztus 20-án 56. alkalommal vonulnak fel a városban a virágkocsik. Videón mutatjuk, hogy is volt régen?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik