Virágzó vidékünk

Egyelőre keresik a zenélő út helyét Nógrádban

mti/komka péter
mti/komka péter
Egyenes útszakaszon, Salgótarján felé vezető irányba zenél majd az út, mely várhatóan 2024 tavaszára készül el.

Mint azt idén februárban megírtuk, Kelet-Nógrádban, a 21-es számú főközlekedési úton  épülhet meg Magyarország harmadik zenélő útja, melyen az Ismerős Arcok Nélküled című slágere csendül majd fel. Több variáció is felmerült, de a fő szempont az volt, hogy mindenképp a Nógrád vármegyébe befelé vezető úton jöjjön létre.

Az első információk szerint Jobbágyinál alakították volna ki a zenélő útszakaszt, mostanra azonban kiderült, ez közel sem biztos.

Jelenleg is zajlanak a vizsgálatok azzal kapcsolatban, hogy melyik lenne a legjobb helyszín. Azt a területet kell megtalálni a 21-es főút mentén, ahol egyáltalán nem zavarja majd a lakosságot és az ott élők nyugalmát, így még nem született meg a döntés

– mondta a nool.hu portálnak Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Az biztos, hogy egyenes útszakaszon, Salgótarján felé vezető irányba zenél majd az út, mely várhatóan 2024 tavaszára készül el.

Mint ismert, a már két működő zenélő út közül az egyik a 67-es úton található, ahol a Republic együttes A 67-es út című slágere szól, a másik a 37-es főúton zenél, ott az Érik a szőlő című népdal hallható.

Kapcsolódó
Így muzsikál Magyarország első zenélő útja
Az egyedülálló akusztikus útburkolatot szerdán tesztelték először.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik