Virágzó vidékünk

Rámenős bikát kaptak az őrségi bölénylányok

Facebook / Őrségi Vadon
Facebook / Őrségi Vadon
Szederindából készült menyasszonyi fátyollal fogadta a szép szál bikát jövendőbelije.

Új bikával gyarapodott az Őrségi vadon bölényállománya – írta az Őrségi Nemzeti Park.

Az őrségi bölényekről többször írt már a Sokszínű vidék, a termetes növényevők jelenleg mintegy 90 hektáros területen alakítják a táj képét.

Tavasszal egy akció keretében a vadonba kihelyezett hároméves bika, Ofabel nem volt ínyére a teheneknek, olyannyira, hogy az életét is kioltották. A szakemberek ezért úgy döntöttek, egy másik bikával is megpróbálkoznak.

A Donperignon névre keresztelt jószág újabb együttműködés keretében érkezett a nemzeti parkba, a németországi Wisentgehege Donaumoos-ból szállították az Őrségi Vadon bölénycsapatába.

A négyéves Donperignon egy karanténban töltött hónap után csatlakozhatott a csapathoz.

Facebook / Őrségi Vadon

Donperignon, miután néhány vadalmával kicsalták a karantén bozótosából, a feltámadó szélben rögtön megérezte a közelben tartózkodó, látásból már jól ismert tehéncsapat szagát.

Azonnal csatlakozott hozzájuk, kétséget sem hagyva jövetele célja felől. A tehenek mintha számítottak volna rá, szederindás “menyasszonyával” hamar eltűntek a bokrok között.

A bika és párja már egy hete együtt járják a Vadont, a természetvédők pedig izgatottan várják a jövő évi borjúszaporulatot.

Kapcsolódó
Bölények költöztek az őrségi vadonba
Az Őrségi Nemzeti Park egy részén újra a természet az úr.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik