Virágzó vidékünk

Tiszavirágos és meseszép az újszegedi falfestmény

Szeged.hu / Iványi Aurél
Szeged.hu / Iványi Aurél
A szecessziós múzsa portréját helyi művészek festették a garzonház tűzfalára.

Napokon belül teljes szépségében csodálhatják a szegediek a hatalmas freskót – írta a Szeged.hu.

A Szeged szecessziós múzsáját ábrázoló falfestmény gyakorlatilag elkészült, ez lett a csongrádi megyeszékhely legnagyobb ilyen jellegű alkotása.

Korábban a szegediek két terv közül választhattak, végül a szecessziós múzsa győzött: a szavazók háromnegyede Váczy Enikő muralista grafikus szecessziós stílusú alkotására voksolt. A lebilincselő alkotás egy újszegedi garzonház tűzfalát díszíti.

A szecessziós stílusban megformált nőalak kezébe egy mobiltelefon került, amin egy tiszavirág egyensúlyoz.

A Székely sor 21. szám alatti tízemeletes épület ligetre néző oldalára került a hatalmas festmény, melyet a Színes Város Csoport tagjai készítettek. A kivitelezés több millió forintos költségét a szegedi önkormányzatot az ötlettel megkereső RTL Magyarország vállalta magára, amiért cserébe az óriási falfestmény egyik sarkában megjelenik a tévécsatorna emblémája is.

A szecessziós stílus jegyeit a városban több belvárosi ingatlan is magán viseli, a legismertebb a Magyar Ede építész által tervezett Reök-palota. Nem ez az első tiszavirágos freskó Szegeden, korábban a Sokszínű vidék is írt egy másik látványos figuráról.

Kapcsolódó
Új arculatot kap Tapolca népszerű lépcsősora
Hat éve sétálhatunk a színes tapolcai halas lépcső fokain, amit a napokban újítanak fel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik