Virágzó vidékünk

Keresik Magyarország legszebb kilátóját és turistaházát

Facebook / Aktív Magyarország
Facebook / Aktív Magyarország
Néhány kattintással és pár látványos fotóval benevezhetjük kedvencünket a versenyre.

Immár negyedik alkalommal hirdették meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza versenyt.

Egy-egy kirándulásnak mindig kitüntetett pontja egy utunkba eső kilátó, ahonnan tiszta időben messzire ellátni, vagy egy menedéket biztosító turistaház, ahol kifújhatjuk magunkat és erőt gyűjthetünk az út hátralévő részéhez. Magyarország változatos tájain szebbnél szebb építmények nyújtanak számunkra felejthetetlen élményt.

Facebook / Aktív Magyarország

A legszebb, legérdekesebb építményekre idén is várják a jelöléseket.

Tavaly az Aktív Magyarország által meghirdetett pályázaton ismét a nagyközönség dönthette el a turistaházak és kilátók sorrendjét. 2022-ben Lillafüred lett az aktív turizmus fővárosa, hiszen mindkét kategória győztese a Bükk gyöngyszeménél található. Tavaly az Év Kilátója cím birtokosa a Zsófia-kilátó, a 2022-es év turistaháza pedig a Fehérkőlápa Turistaház lett.

Facebook / Aktív Magyarország

Pályázati feltételek:

Az idei pályázaton is csak magánszemélyek vehetnek részt.

Külön linken lehet jelölni a kilátót és a turistaházat Az Év Kilátója és az Év Turistaháza címre, a kívánt információk megadásával és fotó feltöltésével.

A pályázat során a jelölt építmény (épület) fotójának feltöltésével a pályázó ingyenesen, területi és időbeli korlátozás nélküli felhasználási jogot enged a pályázat kiírója részére, mellyel a fotók szabadon felhasználhatók, külső és belső kommunikációs felületeken megjeleníthetők lesznek.

Nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé kerülő kilátót: Zsófia-kilátó (Lillafüred), Boldog Mór-kilátó (Pannonhalma), Bence-hegyi kilátó (Velence), János-kilátó (Pécs), Julianus-kilátó (Nagymaros), Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó (Révfülöp), Lábasház-kilátó (Kisköre), Kecske-hegyi kilátó (Fertőrákos), Guckler Károly-kilátó (Budapest), Krisztina-kilátó (Dozmat)

Ugyancsak nem nevezhetők a tavalyi évben tíz legjobb közé került turistaházak: Fehérkőlápa Turistaház, Stimecz-ház, Haracsi Vendégház, Fekete-hegyi Berda József Kulcsosház, Balatoncsicsói Erdészház, Gubacsos Kulcsosház, Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola, Zsigárdi Erdei Lak, Keserűszeri Vendégház, Szent György Zarándokszállás

A pályázat menete:

Az Év Kilátójára itt, az Év Turistaházára pedig ezen a linken lehet jelölni.

Szeptember elsejéig várják a beküldött pályázatokat. Egy pályázó egy-egy pályázatot nyújthat be Az Év Kilátója és Az Év Turistaháza címre, a beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri, mellyel a tíz-tíz legjobb pályázat kerül kiválasztásra.

Szeptember 21. és október 2. között a tíz-tíz legjobb pályázatra lehet lájkolással szavazni az Aktív Magyarország Facebook oldalán, majd október 3-án a leadott szavaztok száma alapján lesz az eredményhirdetés.

Kapcsolódó
Mindenkit lekörözött a kilátók királynője
Megválasztották az év kilátóját és az év turistaházát: mindkettő Lillafüreden található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik