Virágzó vidékünk

Csodás környezetben kanyarog az év erdei kerékpárútja

Országos erdészeti egyesület
Országos erdészeti egyesület
Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz ide.

Az Országos Erdészeti Egyesület augusztus végén indította el pályázatát, amelyben – immár harmadik alkalommal – Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték. A 2023. évi pályázatra ismét szép számban érkeztek nevezések, amelyekből egy szakmai zsűri választotta ki végül azt az öt útvonalat, melyre internetes szavazáson lehetett voksolni.

A pályázattal az egyesület azt szeretné elérni, hogy az aktív turizmus, azon belül az erdei kerékpáros turisztika fellendüljön. Átfogó céljuk a kerékpáros közlekedési módot választók részarányának növelése, továbbá az ország erdeinek bemutatása. Cél a környezettudatosság javítása, az egészséges életmód előtérbe kerülése az erdei kerékpározásra ösztönzés által.

A szavazás lezárult, az Országos Erdészeti Egyesület október 3-én eredményt hirdetett. A nagyközönség voksai alapján

az év erdei kerékpárútja a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben lévő erdei kerékpárút.

Kocsányos tölgyesek alatt vezet az év erdei kerékpárútja

A NEFAG Zrt. kezelésében álló Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben, kocsányos tölgyesek alatt vezet ez a 1026 méter hosszú erdei kerékpárút, árnyékot biztosítva kerékpárosnak, gyalogosnak, minden feltöltődni vágyónak.

A szilárd burkolatú bicikliút kapcsolódik Szolnok város kerékpárút-hálózatához. Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz.

A parkerdő ahhoz az alföldi fásítási programhoz kapcsolódik, amely még Kaán Károly nevéhez fűződik, s célja, hogy megtörje a szárító, és pusztító szelek erejét. A 225 hektár nagyságú kocsányos tölgyerdőben húzódó útszakaszt bátran használhatják gyermekes családok is.

Kapcsolódó
Az erdő felett építettek kerékpárutat Belgiumban
10 méteres magasságban tekerhetünk rajta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik