Virágzó vidékünk

A pénteki zivatarlánc elképesztő peremfelhőkkel fedte be az égboltot

Csipak Viktor
Csipak Viktor
A vaskos, nem mindennapi megjelenésű peremfelhők szó szerint ráborultak a tájra.

Egy markáns hidegfronthoz kapcsolódó zivatarlánc vonult át október 27-én, pénteken az ország déli részén és Szerbia északi területein is. Ezen zivatarlánc olyan elképesztő felhőstruktúrákat vonultatott fel, melyek a mögöttünk álló nyári időszakra voltak jellemzők. A nem mindennapi megjelenésű peremfelhők szó szerint ráborultak a tájra és sejtelmes fényekkel borították be. Aki látta őket annak különleges élményt adtak. Egyszerre voltak ámulatba ejtően gyönyörűk és félelmetesen ijesztők.

Csipak Viktor

A szerbiai Oromhegyesen Csipak Viktor is szemtanúja volt a táj felett elnyúló, szó szerint lélegzetelállító peremfelhőzetnek, ami mint egy lánc fonta át az égboltot. A fiatalember a Sokszínű vidék megkeresésére így mesélt különleges élményéről.

Eme fotókat 2023. Október 27.-én fotóztam, délután fél négy magasságában, de mivel a fényképezőgépem nem volt nálam, így Samsung galaxy S20 ultra LTE telefonommal örökítettem meg. Éppen munkába mentem Oromhegyesre, ugyanis én Délvidék, Zenta városában lakom, mikor megpillantottam eme csodás felhőket. Régóta vártam hasonlókra, eddig sikertelenül. Félre is álltam autómmal és vagy 10 percig fotóztam. Viszonylag gyorsan szét is fújta a szél őket, így visszaültem az autóba, majd folytattam utam a cégbe. Tanultam belőle, ugyanis soha többé nem hagyom itthon a fényképezőgépem, mivel sokkal szebb fotók születhettek volna eme ritka jelenségről. Telefonom rekeszértéke sajnos nem állítható az F 1.8 – ról, míg ide géppel F 7.1, F 9, vagy akár F11-et is tudtam volna, mivel ha szűkebb a rekeszérték, több minden éles a fotón. Azt hiányoltam. Dehát így is örülök, hogy élőben láthattam mindezt.

Csipak Viktor

Viktor gyermekkora óta zenészként tevékenykedik, pár éve viszont aktívan fotózik. Minden érdekli, ami a fotográfiával kapcsolatos, ezért elkezdett tanulni róla, először csak az alapokat, míg telefonnal fotózott, aztán vett egy belépő kategóriás fényképezőgépet, és hozzá négy objektívet.

Ha csak tehetem kinn vagyok a természetben és fotózok. Mindent. Nincsen még kiforrott stílusom, mindent fotózok, amit észreveszek és szépnek, érdekesnek találom. Legyen ez tájkép, makró, felhők, hold, nap, rovarok, lepkék, madarak, szóval bármit, ami a lehetőségeim határán belül vannak. Mindenkinek kívánok csodás napot, és figyeljék az eget. Sokszor csodákban lehet részünk.

A peremfelhőzetről készült gyönyörű fotókat az alábbi galériában lehet megtekinteni, a felvételeket Csipak Viktor készítette.

Galéria
Csipak Viktor

Kapcsolódó
Szivárványszínben pompázó "álnapok" ragyogtak az égen a Balaton-felvidéken
Páratlanul szép légköri jelenséget örökített meg a Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont vezetője.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik