Virágzó vidékünk

Különleges jégfolyosót nyitnak Balatonfüreden

Pixabay
Pixabay
Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot.

Közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén – írta a Veszprém Vármegyei Hírportál.

Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi-szoborig, itt, illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. A város évek óta sikerrel működteti a Zákonyi utcai jégpályát, amely egy közkedvelt közösségi térré vált.

Az egyedülálló mobil jégpályarendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres), a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Jéghokihálók, jégtekeszett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, valamint lesz büfé, melegedő, kölcsönzősátor és értékmegőrző szekrények is.

A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja majd a Vitorlás térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak.

A 900 négyzetméteres, tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg. A különleges kialakítású új jégpályarendszer Balatonfüreden várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető lesz.

Kapcsolódó
Ennyiért korcsolyázhatunk télen a Balatonnál
Kicsiket és nagyokat is szeretettel várnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik