Virágzó vidékünk

Célegyenesben a világrekorder sátoraljaújhelyi függőhíd építése

facebook/templén tv
facebook/templén tv
A híd az eddig megszokottaktól eltérően teljesen új perspektívába helyezi a város és a hegyek látványát.

2021 végén kezdődött el a Sátoraljaújhelyre megálmodott gyalogos függőhíd megvalósítása, melynek építése célegyenesbe érkezett, olvasható a Zemplén FM Facebook bejegyzésében.

Az összesen 4 milliárd forintba kerülő létesítmény neve Nemzeti Összetartozás Hídja, ami 80 méter magasan húzódik a föld fölött. A 700 méter hosszú szerkezet várhatóan a saját kategóriájában világrekorder lesz.

Napokon belül elkészül a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjának járófelülete. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd – a tervek szerint jövő év tavaszától – az ide érkező turistáknak és nem utolsó sorban a városban, a régióban élők számára

– írták a bejegyzésben.

A tartóelemekre ráhelyezték több száz méter hosszan a trepprácsokat. Csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd, 82 méter magasan a Május patak fölött, ahová a speciális üvegelemek kerülnek majd a további élmény érdekében.

A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg. Ha minden a tervek szerint halad, néhány hónap múlva, 2024 tavaszán adják át a függőhidat.

Kapcsolódó
A világ leghosszabb függőhídja lehet a sátoraljaújhelyi
A Zemplén Kalandpark újabb attrakcióval készül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik