Virágzó vidékünk

Borzalmas állapotban vár megmentőre az egykori termál hotel Érden

youtube
youtube
A beruházáshoz idő kell, ráadásul az energiaválság, a rezsiárak elszabadulása is lassítja a tervek megvalósítását a befektető szerint.

1990-ben nyílt meg az érdi Termál Hotel Liget, melynek jódos-brómos gyógyvizét támogatott fürdőgyógyászati kezelés keretében sokan vették igénybe. A komplexum 25 éven át működött, mígnem 2015-ben bezárták.

Azóta szinte egy kapavágás sem történt, az udvart gaz lepi el, az alagsorban mállik a vakolat, az épület több helyen beázik, néhol penész és gomba lepi el a falakat.

A szabadban egy nagy hideg és egy kis meleg vizes medence, az épület alagsorában pedig három meleg vizes medence található.

Szándék lenne a felújítására, legalábbis Csőzik Lászlónak, a város polgármesterének még az év elején közzétett Facebook bejegyzése szerint.

Nagyon jó hírt kaptam a sajnos régóta zárva tartó érdi termálfürdővel kapcsolatban, amely az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tulajdonában van. Akár már idén végbe mehet a hotel felújítása belülről, jövőre pedig a medencéket, az udvart, a kertet, az utcafrontot, a parkolókat szeretnék rendbe tenni

– írta akkor, hozzáfűzve: többször is egyeztettek a tulajdonossal együttműködő szakmai befektetővel.

Mi készen állunk az együttműködésre, az önkormányzat mind meleg-, mind hidegvizet tud szolgáltatni. Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt

– jegyezte meg Csőzik László.

A szakmai befektető viszont úgy látja, a nyitásra még várni kell. Az épület nagyon rossz állapotban van — külön statikai felmérésre is szükség volt —, ráadásul a befektető nemcsak rekonstruálni akarja a hotelt, hanem fejleszteni: a szobaszámot 25-ről 50-re emelné, hogy egy 3 csillagos szállodának megfelelő színvonalú hotelt alakítsanak ki.

A beruházáshoz idő kell, ráadásul az energiaválság, a rezsiárak elszabadulása is lassítja a tervek megvalósítását a befektető szerint.

A Szellemvárosok blog néhány hete forgatott egy videót a helyszínen, melyből az tűnik ki, hogy végső óráit éli az épület, kérdésként pedig az fogalmazódik meg: ki öl olyan hatalmas mennyiségű pénzt bele, ami – a jelenlegi állapotokat látva – a teljes rekonstrukciót fedezné?

Kapcsolódó
600 millió forintért eladó egy zalai falu termálfürdője
2012. november 20-án nyitott ki utoljára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik