Virágzó vidékünk

Jövőre talán kinyithat a népszerű gyopárosi élményfürdő

Facebook/Gyopárosfürdő
Facebook/Gyopárosfürdő
A létesítmény jelenleg nem üzemel, mert balesetveszélyesnek nyilvánították a tetőszerkezetét.

Kormányzati engedély szerint jövőre elkezdődhet a gyopárosi élményfürdő tetőszerkezetének rendbetétele, amiről Erdős Norbert országgyűlési képviselő számolt be a Facebook-oldalán, írta a Békés Vármegyei Hírportál.

A gyopárosi élményfürdő jelenleg nem üzemel, mert balesetveszélyesnek nyilvánították a tetőszerkezet miatt. A város egyelőre pályázatból nem tud forrást biztosítani annak felújítására, ezért a munkálatok elvégzésére hitelt vesz fel. Azonban ahhoz, hogy hitelt vehessen fel, szükség van kormányzati engedélyre, és ezt megkapta az önkormányzat

– mondta a portálnak a honatya.

Jövőre elkezdődhet a tetőszerkezet felújítása, és az pár hónapon belül be is fejeződhet, a munkálatokkal orvosolhatják a hibát.

Facebook/Gyopárosfürdő

Az Alföld gyöngyszemeként emlegetett Gyopárosfürdő, a három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A harmincezres lélekszámú Orosháza város nyugati városrészében épült komplexum a kikapcsolódásra, feltöltődésre, különleges nyári vagy téli élményekre vágyók kedvelt helyévé vált az elmúlt években.

A Gyopárosi tó és környékének lenyűgöző szépsége, a tó vizének „gyógyító ereje” lassan másfél évszázada csábítja ide a fürdőzni, gyógyulni vágyókat.

Komplex turisztikai fejlesztés zárul le

December végéig lezárul Orosháza Gyopárosfürdő városrészének turisztikai célú fejlesztése, amelyre az önkormányzat több mint 820 millió forint támogatást nyert el.

Az önkormányzat közleménye szerint a bő egy évig tartó fejlesztés során az Alföld Gyöngye Hotel mellett található körépületben játszóházat, kávézót alakítottak ki, megújult a fürdő előtti tér, a Fasor utcai parkerdőben pedig egy tematikus, Gyopárka tündér meséjén alapuló játszótér épült.

Megújult és térkőburkolatot kapott a tó melletti kavicsos sétány, amely mellett kialakítottak egy rekortán burkolatú futópályát is. Épült továbbá egy turisztikai indítóállomás és egy ajándékbolt a Kisvasút utcában.

A beruházásra az önkormányzat 2018-ban 650 millió forint uniós támogatást, majd 2022 őszén több mint 170 millió forint többlettámogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keret terhére, további ötmilliót pedig a Gazdaság-újraindítási Alapból.

Kapcsolódó
Gyönyörű arcát mutatja a felhők alól előbújó Gyopárosfürdő
A tó vizének „gyógyító ereje” lassan másfél évszázada csábítja ide a fürdőzni vágyókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik