Virágzó vidékünk

Befogták a tápióbicskei kóborló kengurut

Facebook/SIS - Soul in Soul
Facebook/SIS - Soul in Soul
Egy Bennett-kenguru már két éve kóborolt Tápióbicskén, mint helyi látványosság, ám az állat biztonsága érdekében jobbnak látták, ha befogják, és biztonságos helyre szállítják.

Mivel szenzációnak számított, hogy a községnek van egy kenguruja, sokáig nem is tettek kísérletet a befogására. Ez az állat egyszerűen elszökött otthonról, a gazdája pedig nem kereste, írta a Blikk a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítvány vezetője, Jeney Andrea nyilatkozata alapján.

A kenguru sokáig egy erdős részen élt, ahol az emberek etették. Később azonban egyesek sportot kezdtek űzni a kergetéséből, így az erszényes a főút melletti, sűrűn lakott területre tévedt, ahol közel sem volt olyan biztonságban, mint az erdőben.

Arra is volt példa, hogy a forgalmas úton üldözték szegényt. Egyszer egy autó egy kicsit meg is ütötte, de szerencsére nem lett komolyabb baja. Egy ilyen helyzetben persze, nem csak az állat, de a sofőrök is megsérülhettek volna

– mondta Jeney Andrea.

Nagyjából mintegy húsz napba telt mire sikerült befogni a kengurut. A körülményeket mérlegelve és orvossal egyeztetve végül altatólövedékkel kábították el az állatot, amikor újra feltűnt a jól megszokott etetőhelyén.

A vadkamera jelzett, hogy a kenguru visszatért a már jól megszokott etetőhelyéhez, majd sikerült beterelni a vadhálóból kialakított folyosóra. A lövést is ott kaphatta meg a legnagyobb biztonsággal. Ha úgymond szabadon lőtték volna meg, arra is lett volna esély, hogy elszalad, valahol összeesik, a lelassult vérkeringése miatt pedig kihűl

– részletezte a szakember.

A sikeres mentőakciót követően a kenguru nevet is kapott, Tápióka névre keresztelték.Az alapítvány vezetőjének elmondása szerint, mivel sokan nem örültek annak, hogy befogták Tápóikát, ezért nem publikus hova került, de annyi biztos, hogy jól érzi magát.

Kapcsolódó
100-200 otthon tartott Bennett-kenguru élhet Magyarországon
Aki kengurut szeretne, az már magyarországi tenyésztőtől is vásárolhat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik