Csak mértékkel fogyasszuk a kókusztejet

Az elmúlt években népszerűvé vált ez a tejfajta, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.

Ha tejről van szó, akkor általában a sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó tehéntejre szoktunk gondolni, pedig egyre többen térnek át az alternatív tejekre, így például a kókusztejre. A probléma csak az, hogy a szakértő szerint nem is olyan egészséges ez az alapanyag, mint gondoltuk, írta honlapján a Nosalty.

A kókusztej fogyasztása lelassítja az anyagcserétAz enyhén édes ízű és tapanyagdús kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki, amit rendkívül sokféle módon lehet felhasználni. A vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.

Csak módjával szabad fogyasztani, mivel lassíthatja az anyagcserét, illetve magas zsírtartalma miatt nagyon könnyű meghízni tőle

– foglalta össze a Trista Best dietetikusa.

A mértékletesség a legfontosabb

A kalóriadús kókusztej tele van telített zsírsavakkal, amelyek negatív hatással lehetnek a szívre és az érrendszerre nézve.

Az anyagcsere lassulását természetesen nemcsak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús

– részletezte a szakértő.

Természetesen nem kell örökre elbúcsúznod a kókusztejtől, de fontos, hogy mértékkel fogyaszd.

Kapcsolódó
Újra megjelentek a boltok polcain az olcsó külföldi tejtermékek
Hazánkban új erőre kapott a tejipari import.