Virágzó vidékünk

Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál

Horváth Nikoletta
Horváth Nikoletta
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.

Rendkívül ritka látványban volt része azoknak, akik a vasárnapi szeles időben a Balaton partján jártak. A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a magyar tengernél, azonban ma még bámulatosabb pillanatoknak lehetett mindenki a szemtanúja, aki vette a bátorságot, és a tó partján tett egy szó szerint frissítő sétát, ami az orkán erejű szélben és a fagyos levegőben valljuk be igencsak merész vállalkozás, de a látvány, ami a szem elé tárult megérte a fázós pillanatokat.

Horváth Nikoletta

A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született. A víz ahol partot ért ott jéggé fagyott. Jégpáncélba bújtak a tó szélén álló padok, amik a kellemes időben pihenő helyet adnak az arra járóknak. A parton álló fák, bokrok. A hullámok pedig, ahogy újra és újra kicsapódva végigsimítják a partot a jég vastagsága egyre növekszik, néhol már méteres jégcsapokat növesztve.

Horváth Nikoletta

Horváth Nikoletta hétfőn reggel – dacolva a viharos széllel és a fagyos levegővel – útnak indult, hogy megörökítse ezt a nem mindennapi látványt. A hölgy Balatonbogláron, Balatonszemesen és Balatonlellén élhette át ezeket a különleges pillanatokat.

A viharos szál hatalmas hullámokat korbácsolt a tavon, a levegő -3 fokos, de a hőérzet ennél sokkal, de sokkal hidegebb -15 fok körüli. Reggel pedig egy kis hó is fehér leplet terített a partra

– számolt be Nikoletta a Balatonon uralkodó időjárási helyzetről a Sokszínű vidék megkeresésére.

Galéria

A cikkben szereplő gyönyörű és különleges fotókat Horváth Nikoletta készítette.

Kapcsolódó
Gigantikus hullámokkal tombolt a Balaton Fonyódnál
Téli szélvihar borzolta a magyar tengert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik