Virágzó vidékünk

5 csalogató jégpálya az országból

Facebook / Kori Liget Székesfehérvár
Facebook / Kori Liget Székesfehérvár
Csodálatos panorámát nyújtanak a tóparti jégpályák.

Hangulatos jégpályákról közölt összeállítást a Vidéki élet, ezek közül válogattunk ötöt, melyek minden bizonnyal ringbe szállhatnának a Magyarország legszebb jégpályája címért.

Tavaly novembertől egyre másra nyíltak a jégpályák országszerte. Számos vidéki helyszínen érdekes, egyedi megoldásokkal csábítják a téli sportok szerelmeseit a koripályákra. Ezek közül néhányról már a Sokszínű vidék beszámolt korábban.

Talán legkönnyebb dolguk a Balaton-parti településeknek van, hiszen bármely évszakban káprázatos panorámával kecsegtetnek.

Facebook / Balatonfüredi jégpálya

BALATONFÜREDI JÉGFOLYOSÓ

Bár az idei tél eddig nem volt elég hideg ahhoz, hogy a Balaton jegén korcsolyázzunk, a füredi jégpálya elhozza nekünk az élményt, hogy a tó látványa összekapcsolódjon a népszerű téli sporttal. Decemberben oldalunkon írtunk a balatonfüredi jégpályáról, a közel 1 kilométer hosszú jégfolyosón át végig korcsolyázhatunk a Zákonyi utcai jégpályától a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig. A 900 négyzetméteres, tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpályarendszer január végéig élvezhető. A jégpályával kapcsolatban további információk itt elérhetők.

Facebook / Kori Liget Székesfehérvár

SZÉKESFEHÉRVÁRI KORI LIGET

Meseszép látványt nyújt Székesfehérvár lakóinak kedvelt pihenőhelyén, a Belváros északi peremén elhelyezkedő Zichy-ligetben kialakított korcsolyapálya. A háromszög alakú parkban a fák között körbe öleli az öntöttvas zenepavilont, ami az adventi időszakban fényárban úszik. A székesfehérvári pálya hétköznapokon 8 és 20 óra között, hétvégén 10-20 óriág tart nyitva, de minden délután 2 és 3 óra között karbantartást végeznek, így ebben az időpontban nem lehet a jégre menni. A legfrissebb információk a Kori Ligetről itt elérhetők.

Facebook / Szigliget Várudvar

SZIGLIGETI KORCSOLYAPÁLYA

A Balaton egyik leghangulatosabb településén, Szigligeten lélegzetelállító látványban gyönyörködve korcsolyázhatunk a Várudvar jégpályáján. Szigliget volt az első Balaton-parti kistelepülés, amely áldozatot vállalt azzal 2017-ben, hogy télen jégpályát nyisson a strandján, ezzel is vonzóbbá téve a települést. A kulturális és kulináris központként működő helyszín télen sem unalmas, eszményi helyszínt biztosít a szabadtéri sportoláshoz. A szigligeti várudvarban kialakított korcsolyapályával kapcsolatban itt érdemes tájékozódni.

Facebook / Agárdi Jég Part

AGÁRDI JÉG PART

A Velencei-tó partján a Balatonhoz hasonlóan egész évben számos programot kínálnak a természetbarátok számára. Télen Agárdon egy 400 négyzetméteres, ugyancsak hangulatos jégpálya várja a látogatókat csodás kilátással a Velencei-tóra. Az agárdi szabadstrandon jégpálya, jégkorong és büfé szolgálja a sportolni vágyók kényelmét, minden nap 10 és 20 óra között. További részletek az agárdi jégpályáról ezen az oldalon találhatók.

Facebook / Pápai jégpálya

PÁPAI JÉGPÁLYA

A legszebbek között is páratlan az építész szemmel talán legmegkapóbb jégpálya, amelyet Pápa városában alakították ki. Ezen a településen a téli sport szerelmeseinek az Eszterházy kastély biztosít ideális helyszínt a mozgásra. A kastélypark igazán lélegzetelállító látvány. A pápai kastély korcsolyapályájával kapcsolatos naprakész információkat ide kattintva érhetik el az érdeklődők.

Kapcsolódó
Hat helyen lehet korcsolyázni a Balaton körül
A napokban megnyíltak az utolsó műjégpályák is a Balaton körül, így a korcsolyázás szerelmesei több helyszín közül is választhatnak az ünnepek alatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik