Virágzó vidékünk

Hat helyen lehet korcsolyázni a Balaton körül

Facebook/Balatonfüred Honlapja
Facebook/Balatonfüred Honlapja
A napokban megnyíltak az utolsó műjégpályák is a Balaton körül, így a korcsolyázás szerelmesei több helyszín közül is választhatnak az ünnepek alatt.

A déli parton Siófokon, Balatonbogláron, az északi parton Balatonfüreden, Szigligeten, Keszthelyen, valamint Veszprémben a jégcsarnokon kívül a Gyárkert Kultúrparkban várják a jégpályák a téli sport kedvelői. A balatonlellei BL Yacht Club telente évek óta működő jégpálya idén nem nyitott ki – írta meg összesítésében a Hírbalaton.

Szigliget volt az első Balaton-parti kistelepülés, amelyik komoly áldozatot vállalt azzal 2017-ben, hogy télen jégpályát nyisson a strandján, ezzel is vonzóbbá téve a települést a nyári szezonon kívül. Szigliget úttörő volt abban is, hogy hagyományt teremtett a balatoni karácsonyfa-állítással, és az Újévi Csobbanással. Ezek idén sem maradnak el. Pár éve már nem az önkormányzat üzemelteti a műjégpályát, amely felköltözött a szigligeti vár udvarába.

A déli parton a balatonlellei BL Yacht Club volt az első, amelyik bevállalta egy műjégpálya nyitás költségeit. Idén a club öt éven át működő jégpályája, ahol korábban ingyenesen biztosították a korcsolyázási lehetőséget a helyi iskolásoknak, és hétköznap a helyi lakosoknak is, önkormányzati támogatás hiányában már nem nyitott ki.

Kapcsolódó
Újévi balatoni csobbanást szerveznek Siófokon
A déli partiak a szigligetihez hasonló bulit szerveznek, és meleg teával, valamint zsíros kenyérrel várnak minden érdeklődőt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik