Virágzó vidékünk

Újévi balatoni csobbanást szerveznek Siófokon

Újévi Csobbanás a Balatonban/Osvald Gábor
Újévi Csobbanás a Balatonban/Osvald Gábor
Balatoni Csobbanás elnevezéssel újévi mártózást szerveznek Siófokon. A déli partiak a szigligetihez hasonló bulit szerveznek, és meleg teával, valamint zsíros kenyérrel várnak minden érdeklődőt.

Ha valaki szereti a kihívásokat, akkor az új esztendő első napján csobbanhat egyet Siófoknál a Balatonban. 2024. január 1-jén a siófoki Aranyparton lévő Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel szervezésében kerül sor a Balatoni Csobbanás elnevezésű újévi fürdőzésre, a szálloda előtti partszakaszon, írta honlapján a likeBalaton.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 13 órára várják az érdeklődőket. A vízbe való mártózás lehet “csak térdig” vagy “derékig”, mindenkire számítanak a szervezők. Kaució fejében még törölközőt is tudnak biztosítani

írták Facebook oldalukon a szervezők.

Szigligeten 2013-óta hagyomány az Újévi Csobbanás

Szigligeten, már hagyomány, minden év első napján már hagyomány, a bátor vállalkozók megmártóznak a Balaton jéghideg vizében. Idén immár 11-dik alkalommal rendezik meg az Újévi Csobbanást, mely olyan népszerű, hogy az idén több százan jelentkeztek az eseményre és merülnek meg a jeges hullámok közt, a partról pedig mintegy ötezren szurkoltak a résztvevőknek. Az egész napos programon többek között élő zenével, meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket.

 

Kapcsolódó
Milliók utaztak hajóval idén a Balatonon
Kétmillióan utaztak idén a balatoni hajókkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik