Virágzó vidékünk

Szalmabálával segíti az állatok védelmét a kemény mínuszokban Kerepes polgármestere

Gyuricza László már harmadik éve segíti ily módon a városban élő háziállatok biztonságát.

A héten  a nagy hideg miatt életbe vöröskód, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Az alacsony hőmérséklet viszont számos állatfajra is  jelentős hatással lehet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ilyenkor fokozott figyelmet igényelnek.

Ebben az időszakban fontos biztosítani számukra a megfelelő táplálékon túl a menedéket is, hogy fenntarthassák testhőmérsékletüket és energiaszintjüket. Az elmúlt napokban több állatvédő szervezet is segítséget kért. Sok helyen tettek felhívást  és kértek a szabadban lévő állatok “melegen” tartásához szükséges szalmát.

Kerepes polgármestere, Gyuricza László már harmadik éve segíti a városban élő háziállatok biztonságát az extrém hidegben. Szalmabálát helyeznek ki, amiből szükség esetén bárki vihet, hogy kedvenceinek megfelelő környezetet biztosítson a hideg napokon.

A polgármester idei Facebook posztjához ezt írta:

Tekintettel a nagy hidegre, egy bála szalmát helyeztünk ki a kondipark mellé. Béleljék ki a kutyaházakat, hogy ne fázzanak a kedvenceik!

Minden elismerésünk!

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik