Virágzó vidékünk

Festett kavicsok százait rejti el a Tisza-tó környékén egy titokzatos alkotó

Tiszakavics / Facebook
Tiszakavics / Facebook
Továbbra is azt szeretné, ha nem lenne ismert a személyazonossága.

Rengetegen találgatják, hogy ki lehet az a titokzatos művész, aki festett kavicsokat rejt el a Tisza-tó környékén.

A művész – neve elhallgatását kérve – a Borsnak arról beszélt, 2023 őszén határozta el, hogy kavicsokat fog festeni, szeretett volna egy olyan szabadidős tevékenységet, ami több a telefonnyomkodásnál. Számára a legfontosabb, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára a színes alkotásaival és a melléjük rejtett kedves kis üzenetekkel.

Nem szeretném ha beszélnének rólam, addig élvezem igazán az egészet, amíg nem derül ki a kilétem. Egyébként sem vagyok ismert ember és ez jó így, szeretnék szürke maradni, elég ha a kavicsaim színesek. A családom sem tud semmit, a barátaim sem. Nekik sem mondom el hogy este-éjszaka festegetek, nehogy elkotyogják véletlenül valakinek. A párom előtt nem tudom elrejteni, ő látja amikor tevékenykedem, de mindenki más előtt titok. Remélem így is marad

– fogalmazott.

Tiszakavics / Facebook

Mint mondta, Kiskörén él a Tisza mellett, gyönyörű környezetben, szereti az ott élő embereket, talán innen jött neki a sok állatka és szívecske a kavicsokra. 

Az alkotó már több száz kavicsot készített és rengeteg gyerek, valamint felnőtt napját tette szebbé az elrejtett ajándékokkal. Létrehozta a „Tiszakavics” nevű Facebook-oldalt, hogy összegyűjtse az alkotásairól készült képeket. A művész nem számított a sikerre, de egy mozgalmat indított el. A festett kövei helyére gyakran tesznek „válaszkavicsokat” köszönetnyilvánításképp.

Tiszakavics / Facebook

Én akartam szíveket melengetni, de az enyémet melegíti a rengeteg kedvesség amit ismeretlenül kapok. Nem csak üzeneteket, viszontkavicsokat is. Gyerekek festenek nekem cuki kis köveket, gondosan becsomagolják, üzenetet írnak rá és ott hagyják ahol az enyémet megtalálták, vagy írnak üzenetet, hogy hová rejtették el nekem. Rengeteg ilyen kavicsom van már, végtelenül kedvesek!

– tette hozzá, és azt is elárulta, fel sem merült benne, hogy valaha abba kellene hagynia a tevékenységet. „Kezem eddig is volt, a fantáziám kialakult festés közben, más nem kell hozzá.”

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik