Virágzó vidékünk

Milliós vendégéjszakát mértek tavaly Siófokon

Pixabay
Pixabay
A Balaton-parti várost az üdülőrégióban Hévíz követi.

Siófokon tavaly rekordközeli vendégéjszakát regisztráltak – írta az MTI.

Tavaly Siófokon több mint 1,3 millió vendégéjszakát rögzített az önkormányzat adóhivatala. A 2023-as évi számok 20 százalékkal haladják meg a 2019-es, koronavírus-járvány előtti év eredményét, és egy százalékkal maradnak el a 2022-es év rekordadatától.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a Balaton-régióban 2023-ban 3 millió vendég 8,8 millió vendégéjszakát töltött el kereskedelmi- és magánszálláshelyeken. A vendégéjszakák száma 2 százalékkal maradt el az előző évitől, és 28 százaléka származott külföldi vendégektől. A 2022-es évhez képest 10 százalékkal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma.

Az üdülőrégió települései közül tavaly Siófokon volt a legtöbb, 1,3 millió vendégéjszaka, amit Hévíz (1 millió), Balatonfüred (874 ezer), Zalakaros (725 ezer) és Keszthely (301 ezer) követett.

A siófoki vendégéjszakák 70 százalékát belföldiek adták, és 60 százalékuk kereskedelmi szálláshelyeken realizálódott. A legtöbb külföldi turista Németország mellett Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkezett.

Országos összehasonlításban 2023-ban a budapesti 13,5 milliós szám után Siófokon regisztrálták a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött legtöbb vendégéjszakát, amit Hajdúszoboszló, Hévíz és Balatonfüred követ.

A jó eredmény annak is köszönhető, hogy Siófok színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális- és gasztro kínálattal, családi programokkal, aktív szabadidős lehetőségekkel várja a vendégeit egész évben.

Kapcsolódó
Rekordot döntött tavaly a hazai turizmus
A szálláshelyek összbevétele elérte a 860 milliárd forintot, még a vendéglátóhelyeken 1780 milliárd forintot költöttek el tavaly a vendégek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik