Virágzó vidékünk

Ez lehet idén Siófok “legnagyobb dobása”

facebook/galerius fürdő
facebook/galerius fürdő
A fürdőfelújítás előkészületei gőzerővel folynak, rövidesen elkezdődhet a munka.

Siófokon a 2024-es esztendő legnagyobb projektje a Galerius fürdő felújítása, fejlesztése lesz, írta a Siófoki Hírek.

A kormány engedélyt adott Siófok városának arra, hogy cége, a Balaton-parti Kft. hitelt vegyen fel a Galerius fürdő-beruházáshoz. A Belügyminisztérium a jól gazdálkodó önkormányzatoknak adta meg a hozzájárulást és Siófok egyedüli nem kormánypárti vezetésű településként kapta ezt meg.

Amint ismert, a fürdőt két éve mintegy 15 évnyi működés után azért kellett bezárni, mert az épület állapota a balesetveszélyességig leromlott.

A 600 millió forintos hitelt csak akkor veszi fel a kft., amennyiben ingatlanértékesítésből nem tudja a város előteremteni a felújításhoz még hiányzó 900 millió forintot. Állami turisztikai pályázaton ugyanekkora összeget nyert el a Balaton-parti Kft. a Galerius-projektre.

Ebből a célból hirdettük meg eladásra a Thanhoffer-villát, amennyiben ez sikerül, akkor az árát a Galerius-fejlesztésre költjük

– mondta Lengyel Róbert, a város polgármester.

Ha fel is kéne venni a 600 milliós hitelt – amit ez esetben a város költségvetéséből pótolnának ki 300 millió forinttal -, a későbbiekben esetlegesen befolyó ingatlanértékesítési bevételből csökkenthetné, vagy akár töröltethetné is tartozását a társaság.

A fürdőfelújítás előkészületei gőzerővel folynak, rövidesen elkezdődhet a munka, amit igyekszünk úgy elvégeztetni, hogy Siófok egy impozáns, korszerű fürdőt kapjon vissza és az utódoknak újabb 15 év múlva ne kelljen újra nekilátniuk a felújításnak

– fűzte hozzá a polgármester.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik