Virágzó vidékünk

Eladják Siófok 126 éves ikonikus villáját

booking.com
booking.com
A siófoki képviselőtestület úgy döntött, hogy a város pályázatot ír ki az önkormányzati tulajdonú Thanhoffer villa értékesítésére. A villa vételárát fordíthatja a város a két éve bezárt Galerius fürdő felújítására.

A patinás ingatlant, Siófok első villáinak egyikeként 1897-ben építette Thanhoffer Lajos orvos, 1919-ben Horthy Miklós főhadiszállása volt, az államosítás után üdülőként, majd a Kodolányi főiskola könyvtáraként is szolgált, 2013-ban újíttatta fel exkluzív szálláshellyé a Balaton-parti Kft. Az értékbecslő nettó 930 millió forintra értékelte. Jelenleg üresen áll, bérlői sem tudták hasznosítani, jövedelmező elképzelés nem született a hasznosítására.

A siófoki önkormányzat arról számolt be weboldalán, hogy feltételes közbeszerzési eljárást ír ki a Balaton-parti Kft. a két éve bezárt Galerius fürdő felújítására, melyhez a város már nyert 900 milliós pályázati támogatást, amihez a számítások szerint még egyszer ennyit kell hozzátenni, hogy elkezdődhessenek a munkálatok. Az önkormányzat a villa árából fedezné a másik 900 millió forintnyi összeget.

Kapcsolódó
Eladó Kőszeg egykori legendás iskolája
190 millió forintot kérnek érte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik