Mozaik

Főszezonban zárták be a siófoki élményfürdőt

Határozatlan időre hétfőn bezárt a siófoki Galerius-fürdő, miután egy szakértői vélemény készült a létesítmény állapotáról, mely megállapította, hogy a nem megfelelő szellőzés miatt omlik a plafon a fürdőtérben és használhatatlanná vált, írja a sonline.hu.

A lap szerint mindenki kézhez kapta a felmondólevelét mintegy két héttel azután, hogy egy csapatépítő tréningen azt mondták a vezetőik, mindenkinek megmarad a munkahelye.

Balogh Renáta, a Galerius novemberben menesztett vezetője arról beszélt, nem érhette meglepetésként a júniustól munkába álló új ügyvezető igazgatót, Várkonyi Csabát az épület állapota, hiszen arról a korábbi vezetés folyamatosan tájékoztatta a Balaton-parti Kft.-t és a városvezetést is.

Mint fogalmazott, a folyamatos használat miatt jönnek elő hibák minden épületen, ezért prioritási sorrend alapján kezdték el helyreállításukat.

A kupolát kicseréltük, a külső burkolatokat, az épületirányítási rendszert, és kisebb-nagyobb gépészeti felújítások is történtek. A bevételkiesés miatt nem zárhattunk be, ezért ezeket a munkákat a karbantartási szünetekben és üzemelés közben végeztük el

– magyarázta.

A siófoki városháza a lap megkeresésére közölte, az ügyvezető döntött a zárásról a polgármesterrel egyeztetve a balesetveszély és a szükséges felújítások miatt. Azért a nyár közepén zárták be a fürdőt, mert most szereztek tudomást a balesetveszélyről, miután polgármesteri kezdeményezésre indult szakértői vizsgálat.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik