Virágzó vidékünk

Kiderült, mikor nyithat újra a bezárt siófoki fürdő

facebook/galerius fürdő
facebook/galerius fürdő
A szakemberek szerint az újjáéledő Galerius Fürdő kiemelt turisztikai vonzerő lehet a város számára, méghozzá egész éven át.

2021 júmiusában, a főszezon kezdete előtt a siófoki Galerius Fürdő – a város polgármesterével történt egyeztetés után – az intézmény ügyvezetőjének kezdeményézésére balesetveszély és a szükséges felújítások miatt bezárt.

A szakértői vélemény akkor megállapította, hogy a nem megfelelő szellőzés miatt omlik a plafon a fürdőtérben és így a fürdő használhatatlanná vált.

A 2006-ban átadott létesítmény újraindulására reményt adott az üzemeltető Balaton-parti Kft. egyik sikeres pályázata: 2022 decemberében 900 millió forint támogatást nyertek a Galerius Fürdő felújítására, bár az már akkor látszott, hogy a teljes rekonstrukcióra ez az összeg nem lesz elég.

Elkészültek a kiviteli tervek és a költségbecslés, a következő lépés a generálkivitelező kiválasztása lesz közbeszerzési pályázati eljárással.

Ez több hónapos folyamat, az év végére juthatunk el oda, hogy lesz kivitelezője a beruházásnak. Maga a felújítás becslések szerint 8-10 hónapot vesz majd igénybe, a nyitás céldátuma 2024 ősze lehet

– nyilatkozta a napokban a Siófoki Híreknek Kósz Ágota, a Balaton-parti kft. ügyvezetője.

Közben felállt egy projektcsapat műszaki, közgazdasági, marketing és jogi ügyekhez értő szakemberekből, s keresik a beruházáshoz még szükséges 600 millió forint forrását is. A munkálatokat csak akkor indítják el, ha a teljes összeg rendelkezésre áll majd.

Új, a korábbinál vonzóbb, a kor igényeinek megfelelő szolgáltatási program is készült a Galerius Fürdőre

– tájékoztatta a portált Ruszinkó Ádám, a Galerius-projekt turisztikai szakértője.

Ez jelenti például a meglévő medencék modernizációját, szórakoztatóbbá, élményszerűbbé és biztonságosabbá tételét. Megújul a wellnessrészleg a szaunákkal; új kádas kezeléseket, masszázshelyiségeket terveznek, de megújul a konyha és étterem is, a kapacitása és kínálata is bővül.

A szakemberek szerint az újjáéledő Galerius Fürdő így kiemelt turisztikai vonzerő lehet Siófok számára, méghozzá egész éven át.

Kapcsolódó
600 millió forintért eladó egy zalai falu termálfürdője
2012. november 20-án nyitott ki utoljára.
Olvasói sztorik