Virágzó vidékünk

Az ország legnagyobb szíve tündökölt tegnap Miskolcon

Facebook/Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Facebook/Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
A piros színben világító ablakok egy hatalmas szívet formáztak, ami nem mindennapi látványosságot adott.

Minden évben február 14-e Szent Bálint, avagy Valentin napja. Ez a nap a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte virággal, apró ajándékkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.

Valentin-napra egy egészen különleges, és az országban egyedülálló ötlettel állt a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy hazánk legnagyobb szívét formázták meg a fiatalok nem mindennapi módon, aminek már hagyománya van.

Idén is elkészítettük Miskolc legnagyobb Valentin napi szívét – ezúttal pirosban

– tette közzé az egyedi alkotást a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Facebook bejegyzésben.

A fiatalok ötletében sokan tudtak gyönyörködni, hiszen a piros színben világító ablakok nem mindennapi és szeretettel teljes látványosságot adtak a környéken élőknek és az arra járóknak.

Valentin-nap eredete

Akárcsak a legtöbb jeles napnak, a Valentin-napnak is az ókorba nyúlik vissza az eredete, a pogány szokásokra pedig keresztény hagyományok is épültek az évszázadok alatt.
Hazánkban csak a rendszerváltást követően kezdett meghonosodni az ünnep. A modern szokásokban a főszerep az ajándékoké, és az együtt töltött időé, a kínálat és a lehetőség pedig hatalmas, hogy mivel ajándékozzuk meg vagy épp mivel lepjük meg szerelmünket.

Kapcsolódó
A szerelem ösvényére léphetünk Székelyhídon
Debrecentől szinte karnyújtásnyira, a határ túloldalán található Székelyhíd, ahol kialakították a Szerelem tanösvényét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik