Mozaik

Szerelemről szól az év madárfotója

Horváth Tibor: Szerelem a tavon
Horváth Tibor: Szerelem a tavon
Kihirdették a Birdo Az év madárfotósa 2023 pályázat nyerteseit.

A Birdo Az év madárfotósa ma Magyarországon az egyetlen olyan fotópályázat, amelynek a madarak a főszereplői. A pályázat kiírói szeretnék elérni, hogy bővüljön a madarakat szerető és védő, elkötelezett emberek köre. A pályázaton kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket fogadtak el, amelyek készítése a madarakat szaporodásukban és természetes mozgásukban nem akadályozta.

A madárfotósok 10 kategóriában versenyeztek.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az Óriások csarnokában megtartott díjátadón összesen 51 alkotás, kategórianyertes és különdíjas fotó kapott elismerést.

A kiírók nagy örömére ebben az évben bővült a Dokumentum kategóriába nevezők köre, így jövőre remélhetően, még többen nyújtanak be olyan fotósorozatot, amelyek madár- és élőhelyvédelmi projekteket mutatnak be.

  • A fotópályázat összesített fődíjasa, a Birdo Az év madárfotósa 2023 cím birtokosa Daróczi Csaba természetfotós lett, aki a második fordulóba jutott fotóival összesítve a legmagasabb pontszámot érte el.
  • A Birdo Az év ifjú madárfotósa 2023 címet az a 21 évesnél fiatalabb fotós, Koncz-Bisztricz Tamás érdemelte ki, akinek az Ifjúsági kategóriába benevezett fotói a legtöbb pontszámot érték el.
  • A kategórianyertes képekből került kiválasztásra a Birdo Az év madárfotója 2023. Ezt a díjat Horváth Tibor: Szerelem a tavon című alkotása, a Birdo extra kategória első helyezettje nyerte el.

A díjátadó ünnepség a nyertes fotókból összeállított kiállítás megnyitójával zárult. Az izgalmas és látványos madárfotókat bemutató tárlat a Csillagtérben egészen január közepéig megtekinthető az állatkert rendes nyitvatartási idejében.

Videón a Birdo Az év madárfotósa 2023  kategóriagyőztes és különdíjas fotói.

Kapcsolódó
Lekörözte a világot a 15 éves magyar fiú madárfotója
Hatalmas elismerés az első hely a rangos nemzetközi versenyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik