Mozaik

Daróczi Csaba nyerte a magyar természetfotó nagydíját

daróczi csaba
daróczi csaba
A jó természetfotó készítéséhez nem feltétlenül szükséges drága felszerelés, jó fotós szem viszont annál inkább.

A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében április 4-én átadták a Varázslatos Magyarország (VM) által, az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított természetfotó pályázat elismerését, a magyar természetfotó nagydíját, tájékoztatott a vm-magazin.hu.

A 2022-es pályázati évad mezőnye ismét nagyon erős volt. A fotósok 9 pályázati kategóriában, csaknem 4000 fotóval versenyeztek, ezzel gazdagítva a VM több mint 40 ezer természetfotóval rendelkező képgalériáját.

A pályázat büszkén vallja, hogy a VM az ország legizgalmasabb és legnagyobb kihívásokkal bíró fotós megmérettetése, hiszen a havi pályázatok mellett a résztvevőknek egész évadon át alkotniuk kell, és képeik legjavát kell benyújtaniuk, ha a képeikre kapott pontszámaik alapján a ranglista élére akarnak kerülni, és meg szeretnék nyerni A magyar természetfotó nagydíját.

Az évad legsikeresebb fotósa, a magyar természetfotó nagydíjának nyertese és az azt megtestesítő Arany Daru szobor tulajdonosa Daróczi Csaba lett.

A  2. helyen Kaszás Norbert, a 3. helyen Kocsis Ferenc végzett.

Daróczi Csaba a VM-et immár hetedik ízben nyerte meg. Győzelmének különlegessége, hogy idén kizárólag a kompakt kategóriában versenyzett, csakis mobiltelefonnal és GoProval készített képekkel, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a jó természetfotó készítéséhez nem feltétlenül szükséges drága felszerelés, jó fotós szem viszont annál inkább.

Kiemelt képünkön Daróczi Csaba: Egy korty című fotója látható. A Kiskunsági Nemzeti Park területén készült felvételen örvös galamb iszik egy madáritatóból – víz alól fotózva.

Kapcsolódó
Ez lett 2022 legviccesebb természetfotója
Több kategóriában is győztest hirdettek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik