Mozaik

Először adták át a magyar természetfotó nagydíját

Potyó imre
Potyó imre
Potyó Imre kapta a rangos elismerést.

A Varázslatos Magyarország tizenhárom éve hirdette meg először a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázatot, az év elején pedig bejelentették, hogy a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapítják az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerést, “A magyar természetfotó nagydíját”.

Kapcsolódó
Ilyen a jó természetfotó Máté Bence szerint
A „láthatatlan természetfotós” ha csak teheti, Pusztaszeren, a leseiben tölti ideje nagy részét.

A pályázat nyolc kategóriájának legjobbjait, a különdíjasokat és a nagydíj első három helyezettjét 2022. április elsején ünnepélyes keretek között a budapesti Uránia Filmszínházban hirdették ki, ahol  192 természetfotóból álló, április 4-ig megtekinthető kiállítást nyitottak meg.

A magyar természetfotó nagydíjának első helyezettje, azaz A magyar természetfotó nagydíjasa Potyó Imre lett, aki a 2022-es pályázati évadban már nem versenyzőként indul a pályázaton, hanem zsűritagként értékeli majd a pályamunkákat.

potyó imre: gombahadsereg

A második helyezett Szabó Irma lett, aki 2014 óta – egy év kihagyással – minden évben részt vett a VM pályázatain. A harmadik helyezést Török János kapta, aki tavaly pályázott először, de sorra helyezéseket ért el a havi pályázatokon.

A speciális installációkra készült művészi nyomatokból álló kiállítás az Uránia Mozi után a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban április 26-tól, a Gödöllői Királyi Kastélyban június 18-tól, a Magyar Természettudományi Múzeumban augusztus 10-től tekinthető meg, majd végezetül, az év második felében az evosoft Hungary székházában lesz látható.

Az összes díjazott és a győztes fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Minden képzeletet felülmúl a dunavirág tánca
Egyedülálló albumban a fehér kérészek világraszóló története.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik