Virágzó vidékünk

Megszépül az Óriások konyhája Békéscsabán

Facebook / Visit Békéscsaba
Facebook / Visit Békéscsaba
Tavasszal már jöhetnek a gyerekek.

Március végén már ismételten játszhatnak a gyerekek az Óriások konyhája tematikus játszóparkban – írta a Visit Békéscsaba.

A csabai kolbász világhírű hungarikum, a kolbászkészítési hagyományokat ápoló Kolbászfesztivál a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvénye.

Az eredeti Csabai kolbász hagyományos népi termék. A csabai élet sajátos tartozéka, amelyhez népi munkafolyamatok és szokások kapcsolódnak. Készítése ma is élő néphagyomány, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit sem változott.

Facebook / Visit Békéscsaba

Az “Óriások konyhája” a CsabaPark egyik népszerű érdekessége. A kreatív, egyedi ügyességi elemekkel ellátott területen játékos módon ismerkedhetnek meg a legifjabbak a kolbász előállításához kapcsolódó hagyományos eszközökkel és építményekkel.

Facebook / Visit Békéscsaba

A játszótér közel tízéves mindennapos igénybevételét követően az elmúlt időszakban szükségessé vált a széleskörű felújítása. A szakemberek a munkával hamarosan végeznek, így tavasszal ismét birtokukba vehetik kicsik és nagyok egyaránt az Óriások konyháját.

Kapcsolódó
Megostromolható játszótér épült Várpalotán
A Thury-vár szomszédságában épült fel a játszóvár, amit kívülről faágyúkkal és faltörő kossal lehet "támadni".
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik