Virágzó vidékünk

A tűz martalékából mentettek sünit a tűzoltók

Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A tűzoltók figyelmességének hála, Szú a süni esélyt kapott az életre, hiszen a biztos haláltól mentették meg.

Azt nem tudjuk, a megégett tüskék hogyan regenerálódnak, de a fiúk megmentették a kis Szút, írta Facebook bejegyzésében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Nádas gyulladt ki szombaton Perkátán. A közelben lakóknak a lángok terjedését sikerült megfékezniük, a még izzó, parázsló részeket a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el. Ekkor bukkantak rá egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben.

A riadt állatot magukhoz vették, a tűzoltólaktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki. Így telt el az éjszaka, míg másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte, ahol megvizsgálták és ellátták a sünit

– részletezték a bejegyzésükben.

A kis süni nevet is kapott a megmentőitől, Szú névre keresztelték. Aki olvasta Fekete István Vuk című regényét egészen biztos emlékszik az abban szereplő tüskés kis sünire.

Miután Szú teljesen felépül, a központ munkatársai visszaengedik a szabadba, és tovább élheti a sünik életét, hála a a tűzoltók figyelmességének.

Kapcsolódó
Verset írtak a tűzoltók egy hód megmentéséről
Speciális mentésre volt szüksége annak a hódnak, aki csatornába szorult Érden. A mentésről még egy verset is írtak a tűzoltók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik